Bölcskéig eveztek

2023.09.13. 09:00

Vízitúráztak a rácalmási Ágasfa Hagyományélesztő Baráti Kör tagjai - galériával

Körmendi Erzsébet

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Immár ötödik alkalommal szervezték meg a Rácalmási Ágasfa Hagyományélesztő Baráti Kör tagjai a Rácalmás és Bölcske közötti kenutúrát. Vagyis már ötödjére döntöttek úgy, hogy az ismert kézműves foglalkozások, hagyományőrző rendezvények helyett a sportos kikapcsolódást választják közösségi programként. Az egész napos kirándulás célja –annak sportértékén felül – az egyesületen belüli baráti kapcsolatok erősítése, a Duna értékeinek az eddigieknél is alaposabb megismerése, valamint a folyó és a vízi túrázás népszerűsítése. 
Mondhatjuk, hogy az öt év alatt hagyománnyá vált a közel harminchét kilométer hosszú túra, amelyet az évről évre bővülő csapat immár hat kenuban és összesen huszonhárom evezőssel teljesített múlt szombaton, szeptember 9-én. A logisztikai feladatokban további öt csapattárs segített, együttműködve a dunafölvári, valamint a bölcskei kajak-kenu egyesületek tagjaival.
A lelkes ágasfás csapatot a célba éréskor bölcskei kalózpörkölttel és rácalmási vadkovászos házikenyérrel várták a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában