Dunaföldvár és Nagykarácsony

2023.09.21. 17:00

Újabb szüreti fesztiválokon mulathatjuk ki magunkat!

Ezek a hetek a szüreti fesztiváloké. A térségünkben már lepergett körülük egypár csuda esemény. Ezen a hétvégén Dunaföldvár egy nagy volumenű eseménnyel, Nagykarácsony pedig egy igazi minden utcát végigénekelő-táncoló mulatsággal jelentkezik.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Dunaföldvár

Egészen komoly, kétnapos fesztivállal kápráztatják el az érdeklődőket. Események központja a már ezen a módon is megkedvelt Piac térre került.

Pénteken délutántól valószínűleg benépesül a tér, hiszen a hagyományos fesztiválos vendéglátás, egy kis bor utca a kedvelt kirakodó vásár mellett a két színpadon egymást váltják a koncertek:

18.00 Operett, nótagála a kisszínpadon, 20:00-kor Lord koncert lesz a nagyszínpadon.

Szombaton igazi, jókedvű gasztro - fesztivál hangulattal kezdenek. 10.00-ra már teszik a dolgukat a sütő-főző mesterek, 10.00-17.00 között az Eszterlánc játszóház kínál elfoglaltságot a kisgyermekeknek. 11.00 a Makám együttes családi koncertje a kiszínpadon, 12.00 körül kezdődik a falatozás, 13.00-kor a zsűri kihirdeti, hogy szerinte kik lettek a legjobbak. 13.00-19.00 között lovas kocsikázásra nyílik lehetőség, míg 14.00-kor kezdődik a régió legnagyobb tértánca a Béke téren, utána a színes csapat a Sárga Pincésgödör felé veszi az útját. 15.00-kor nyílnak a pincék a Burgundiában (a Piac tér fölött). Ugyanakkor kezdődik a Löfan mazsorett show a nagyszínpadon. 16.00-kor a Band os Streets koncertje követi ugyanott. 17.30-kor kezdődik a Néptánc gála a kiszínpadon, 18.30-kor Wolf Kati konertje a nagyszínpadon, míg 21.00-től utcabál lesz a Landing zenekarral – a kisszínpadon.

Fotó: Balogh Tamás

Szívvel teli szüreti felvonulás Nagykarácsonyban szombaton az Ifjúsági Klub szervezésében

A színes népviseletbe öltözött lovasok, fogatosok és táncosok zenés, nótás menetében csak az előre regisztrált jelentkezők vehetnek részt. A csapat a megszokott útvonalon halad, akiket a már jól bevált pontokon fogadják a falu utca közösségei finom falatokkal és némi innivalókkal. Ezeken a helyeken a Kisbíró parancsára megáll a menet, hogy a rangos elmondja az aktuális jó híreit, a többiek pedig bemutassák a táncos produkciójukat. A fárasztó túra után a vigasságot csinálók egy közös ebéddel zárják a program délelőtti részét. Aztán majd este fél nyolckor találkoznak a Kultúrban egy hamisítatlan Szüreti bálban, ahol a térség legjobb mulattatói: a Szamaras zenekar húzza a talpalá valót!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában