Az elsős nebulók is bemutatkoztak

2023.09.01. 17:00

Tanévnyitó kockás ingben - galériával

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Csütörtökön kora este immáron a 70. tanévet nyitották meg kis ünnepség keretében a Móricz Zsigmond Általános Iskola udvarán. A móriczosok közösséget Barta Endre alpolgármester, majd Szigethy Andrea igazgató köszöntötte. Az intézményvezető előbb bemutatta a tantestület új tagjait, valamint tanári kar munkáját a továbbiakban segítő pedagógiai asszisztenseket.

- Iskolánk a nyáron, nyolc év kitartó munkájának köszönhetően elnyerte az „Örökös Ökoiskola” címet. Méhlegelő, rovarhotel, ökokert, komposztáló, szelektív hulladékgyűjtés, energiatakarékos iskola… - hogy csak legfontosabb kezdeményezéseket említsük. Különböző zöld szervezetek, civilek továbbra is ösztönöznek, inspirálnak minket, hogy folytassuk ezt a munkát. Az előttünk álló tanévben is számos programmal készülünk e szellemiség jegyében – mondta el Szigethy Adrienn, aki kiemelte, az intézmény egyik legfontosabb célja az idegennyelv-tanítás további erősítése, ennek érdekében szeptembertől a tanulók már második osztálytól ismerkedhetnek az angol, illetve a német nyelvvel.

A tanévnyitót minden bizonnyal a legkisebb móriczosok, azaz az elsősök és az őket elkísérő szülők, családtagok várták a legnagyobb izgalommal. A hagyományoknak megfelelően a két elsős osztály egy-egy rövid, emlékezetes produkcióval is bemutatkozott az ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában