Munkálatok

2023.09.23. 14:00

Megújul a szalkszentmártoni parókia épülete

A megfelelő ütemben halad a szalkszentmártoni református templom 150 éves parókia épületének felújítása. A költségek nagy részét a Magyar Kormánytól kapott támogatás fedezi, de a gyülekezet tagjai is kiveszik a részüket a munkából, valamint a támogatóktól kapott pénznek is megvan a helye.

Duol.hu

A külső felújítás idén a hívek adományaival és egyházmegyei támogatással folyatódott Forrás: Facebook

Tavaly kormányzati támogatásból sikerült megoldani az épület utólagos vízszigetelését, és a teljes belső felújítását. A hattagú lelkészcsalád ideiglenesen a rendőrségi szolgálati lakásban lakott. A külső felújítás idén a hívek adományaival és egyházmegyei támogatással folyatódott – olvasható társoldalunkon, a baon.hu-n. 

− Közösségi összefogással eltávolítottuk a vakolatot az épületről, a töredezett betonjárdákat, valamint a fugák kitisztítása is megtörtént. Újabb kormányzati támogatás is érkezett, mely lehetővé teszi, hogy a megkezdett munkák legnagyobb (homlokzati nyílászárók cseréje, vakolás, festés, vízelvezetés, járdázás, restaurálás) része elkészüljön év végéig − mondta el a hírportál érdeklődésére Alföldy-Boruss Dániel, lelkipásztor. Költségeinek fedezéséhez szívesen fogadják a felajánlásokat. Az adományokat a 11732198-20001388 számlaszámra lehet küldeni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában