Vízhiány is lehet, ne locsoljanak!

2023.09.11. 16:32

Meghibásodott a vízvezeték Kulcs és Rácalmás között

Duol.hu

Fotó: MW

Rácalmás város vízellátását biztosító, Kulcs-Rácalmás közötti 600-as távvezetéken meghibásodás történt, tette közzé az önkormányzat a közösségi oldalán ezelőtt egy órával, az üzemeltető,  Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.)  jelzése alapján. A hiba elhárításán a szolgáltató szakemberei jelenleg is dolgoznak. Az előzetes felmérés alapján megállapítható, hogy a javítás csőkiváltást igényel. 

A munkálatok megkezdése előtt a DRV Zrt. a rácalmási víztornyot a maximális szintre tölti, mert a helyreállítás idejére megszűnik a vízutánpótlás. A víztorony kapacitása miatt így átmenetileg biztosítható a kisváros vízellátása. A tároló - a vízfogyasztás függvényében - később várhatóan leürül, ezért a városban átmeneti vízhiánnyal is számolni kell. 

Ezért érdemes szükség szerinti mennyiségben ivóvizet eltárolni. 

Emellett fontos az is, hogy a fogyasztók a javítás időszaka alatt takarékosan használják az ivóvizet, és amennyiben lehetséges ütemezzék át a nagyobb vízfogyasztással járó feladataikat (pl. mosás, locsolás, autómosás). 

A DRV Zrt. tájékoztatása szerint a karbantartási munka 2023. szeptember 12-én, kedden 8:00-kor kezdődik, befejezése - a helyreállítás sikerességének függvényében - előreláthatólag 17 óra körül várható. A vízellátás helyreállásáról haladéktalanul tájékoztatják fogyasztókat, amennyiben azt a szolgáltató érdemben jelzi az önkormányzat felé.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában