Takarítási világnap

2023.09.15. 14:00

Idén is tisztul az erdei tornapálya

A takarítási világnap alkalmából szervezett eseményről szerdán Gósy Kata, a Decathlon fenntarthatósági projektjeiért felelős munkatársa, és Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a Jót Szívből Dunaújvárosért akciócsoport vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

A szombati szemétszedési akció a Decathlon áruház környezetbarát intézkedéseinek egyike, amelyet évről évre rendszeresen megszerveznek, hogy megtisztítsák köztereinket az eldobált hulladéktól. Az áruház Dunaújvárosban szeptember 16-án, 10–14 óra között várja az intézményeket, egyesületeket, és városlakókat, hogy együtt mentesítsék az Erdei tornapályát és környezetét az illegálisan eldobált szeméttől.

Petrás Gábor elmondta, a dunaújvárosi Decathlon áruház vezetője, Németh Kitti tavaly kereste meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből Dunaújvárosért akciócsoportját, hogy partnerként vegyenek részt az akció szervezésében, a kezdeményezéshez pedig örömmel csatlakoztak. Hozzátette, a szombati szemétszedéssel kapcsolatban több sportegyesület is jelezte részvételi szándékát, a Vasvári Pál Általános Iskola közössége pedig teljes létszámmal vág neki a tornapálya megtisztításának.

Gósy Kata, a dunaújvárosi Decathlon áruház munkatársa kiemelte, tavaly több mint 300 kilogramm szemetet szedtek össze, hozzájárulva ezzel a tisztább környezetért. A szombati eseményen gyerekeket, diákokat, családokat, sportegyesületeket idén a Jót Szívből Dunaújvárosért ezer darab csokival várja, ezzel jutalmazva kitartó munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában