A kisdiákok legendás klubja

2023.09.20. 15:00

Cimbora-dallamok szálltak az indián nyárban

Török Tímea

Fotó: amatőr

Régi és új cimborákat hívott a közelmúltban Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa, hogy a legendás klub soron következő foglalkozásán együtt búcsúztassák el a gyerekekkel a nyarat. Ezért cimborakoncertet szervezett szeptember 8-án, pénteken 16 óra 30 perckor a könyvtár épülete és a Cimbora ösvény mellett, a Cimborafánál.

Az idei év több szempontból is mérföldkőnek számít a dunaújvárosi Cimbora Klub életében. Egyrészt alakulásának 20. évfordulóját ünnepelhette a 2023-as évben, másrészt júliusban a Települési Értéktár listáján is helyet kapott, mint a város szempontjából meghatározó jelentőségű, kulturális örökség.

Fotó: amatőr

A jubileum és az elismerések még inkább aktivitásra ösztönzik a klub vezetőjét, Marcsi nénit. Legutóbb harmonika, gitár és énekszóval csalogatott a Cimbora Klubba minden zenekedvelőt. A Cimborafa alatt Vári Gergely, Vári Hédi, Szmodics Emese és Szloboda Balázs harmonikán, Toponáry Sára gitáron muzsikált és Martinovics Míra csodálatos táncával színesítette az eseményt. Az öreg cimborák szép műsora után a klub szokásai szerint előkerült a mesélő fonalgombolyag, amelynek segítségével mindenki a nyári élményeiről mesélt. De sor került az irodalmi kvíz helyes megfejtőinek megjutalmazására és egy új cimbora felavatására is.

Fotó: amatőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában