Nagykarácsony

2023.09.26. 08:00

A szüreti felvonulást elmosta az eső, de a jókedvük megmaradt

A nagykarácsonyiak többsége valószínűleg kapásból el tudja mondani a hagyományos helyi szüreti felvonulás menetrendjét és a táncolós–kínálós megállóhelyeket is. Most azonban csendesek maradtak az utcák szombaton, nap közben. Este viszont a bálban mindenki énekszóval mulathatott a Szamaras zenekar muzsikájára.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Egy jókedvű eseményt megszervezni felelős és komoly feladat. A siker esetén mindenki osztozhat a dicsőségben, de ha nagyot döccen a szekér, a nehéz kérdésekben gyorsan kell dönteni. Horváth-Pinke Katalin a helyi Ifjúsági Klub elnöke az elmúlt hétvégén ezt is kipróbálhatta.

– Nagyon sok munkát fektettünk a hagyományos gyönyörű szüreti felvonulásunk megszervezésébe, minden részletet kidolgoztunk, de sajnos az időjárás közbeszólt. Azt nem mondom, hogy teljesen összetört miatta a szívem, mivel már egész héten láttuk a prognózisban, hogy ez is előfordulhat. Reggelig vártunk a döntéssel, hogy lemondjuk-e, de azért nagyon sajnáltam, hogy így alakult. Sajnos ebben most nem volt szerencsénk. Teljesen azért nem adtuk fel az álmunkat, megpróbálunk egy alkalmas időpontot találni a felvonulásra az októberi hónapban. Ez persze már ismét kockázatos lehet a hűvösebb, esetleg csapadékos időjárás miatt. Reméljük, hogy a felvonulásra bejelentkezetteket kárpótolni tudjuk ezzel a kiváló báli hangulattal. 

A szervező bizottság „kemény magja”(balról-jobba): Tóth Dorina, Scheier Noémi, Horváth - Pinke Kata, Fekete Kitti.
Fotó: Balogh Tamás

Nehéz döntés volt?

– Nagyon, de nekem sokkal fontosabb a felvonulók biztonsága és az egészsége, mint, hogy az egész napos esőben kockáztassuk ezeket a dolgokat. Az már kevésbé volt az, hogy az előzetes bejelentkezőknek kedvezményt nyújtsunk a bálon való részvételhez, hiszen ők velünk együtt alaposan felkészültek, és szerettük volna, ha legalább ezen a táncos rendezvényen velünk mulatnak. 

Jó dolgok is történtek?

– Nagyon megvagyok elégedve ezzel az eseménnyel. Ma este a Szamaras zenekar mulattatta és táncoltatta a közönséget, akik jóval nagyobb létszámmal jelentek meg itt nálunk, mint azt előzetesen reméltük.

Két komoly segítséget is kaptak

– Ez egyiket a helyszínt, a kultúrt biztosító Mergl Istvánnak, a létesítmény tulajdonosának köszönhetjük, akik díjmentesen bocsátották a rendelkezésünkre a létesítményt. A másikat egy anyagi támogatást, a falu másik civilszervezetének a Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesületnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában