Dunaújváros

2023.09.25. 17:00

A petőfisek is kivették részüket a mobilitási hétből

A Petőfi Sándor Általános iskola részletesen is beszámolt arról, hogy diákjaik mennyire aktívak voltak az Európai Mobilitási Hét helyi programjai során. Mint írták, tették ezt azért, mert egyet értenek a hét profiljával, miszerint a társadalom környezettudatos szemléletét erősíteni szükséges.

Molnár Emese

Fotó: Az iskola Fb-oldala

A gyerekek érzékenyítése a fenntartható és élhető város igényére változatos csatornákon keresztül valósítható csak meg. Hétfőn, a Klímavédelmi akciónapon 7.a osztályuk vett részt, ahol klímavédelem témakörben interaktív játékok, kreatív állomások, bemutatók, kísérletek várták az érdeklődőket. Kedden, a Hivatali Zöld naphoz 7.b osztályuk csatlakozott, ahol a légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálat volt a téma, illetve a „zöld” munkához szükséges eszközök bemutatására, kipróbálására került sor. Szerdán a napközis tanulók városunk biológiai sokféleségével ismerkedtek, rövid ismeretterjesztő előadás után botanikai sétát tettek az autómentes zöldövezetben. A csütörtökre szervezett Tiszta terek, tiszta utcák programban valamennyi osztályuk részt vett. A hatodik évfolyam az iskola környékét tisztította meg az eldobált szeméttől, majd saját tantermét, környezetét minden osztály rendbe tette, az iskolakertet frissítette. Pénteken negyedikeseik az Autómentes nap programjaira látogattak el, ahol ügyességi és kreatív állomáson is szereztek ismereteket, VR szemüvegben szemlélték a környezet- és egészségkárosító körülményeket. Szeptember 22-én az iskola közösségének 11%-a érkezett kerékpárral vagy rollerrel, 64%-a gyalog és 13%-a tömegközlekedési eszközzel, autóbusszal iskolába. Az autómentes napot bringás felvonulással és ügyességi vetélkedővel indították péntek reggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában