Másfél kilósnál nagyobb

2023.08.24. 15:00

Újabb tíz mázsával több ponty van a vízben - galériával

Örülhetnek a horgászok, szerdán a délelőtti órákban ismét megtörtént két helyszínen is a szokásos haltelepítés Dunaújvárosban. A szokásos telepítést a szokásos mennyiségben hajtották végre, vagyis mindösszesen tíz mázsa ponty kerül a város horgászvizeibe.

Balla Tibor

Fotó: LI

Fotó: LI

Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a Felső-öbölben állt meg először a halszállító teherautó, ahol a zsilipnél hét mázsa ponty csúszott le a csúszdán a Szabadstrand vizébe. Amikor itt végeztek Szlivon Zoltán halászati őr irányításával, átmentek a Kikötői öbölbe, ahol újabb három mázsa - egy kiló hatvan dekánál nagyobb - halat engedtek a csúszdán a vízbe.
Az elnök arról is tájékoztatott, hogy a horgászegyesület  éves kvótája hatvan, hatvanöt mázsa hal telepítése. Ezt annak elenére szeretnék teljesíteni, hogy drasztikusan emelkedtek az árak az idén, a forrásaik pedig nem nőttek ennek megfelelően. Idén a mostani volt a negyedik telepítés,  így várhatóan az idei évben még két telepítésre lehet számítani, amivel teljesíthetik a tervet. 

Megnyugtató választ adott arra a kérdésre is, hogy annak, hogy a közelmúltban a Duna vízszintje átcsapott a zsilipen, nem volt jelentős hatása a vízminőségre a halak szempontjából. Az átbukó víz csak kevés uszadékot vitt be, de üledéket és egyéb szennyeződést nem. Az egyesület egyébként folyamatosan monitorozza a vízminőséget a területén. A telepítés után 2 napig horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad, és 1 hét alatt összesen legfeljebb 6 ponty tartható meg, utána csak az engedélyezett ragadozóhalra lehet menni. 

 

Fotó: LI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában