Iskolakezdésre

2023.08.14. 12:00

Szeptember végéig lehet igényelni a támogatást

Az önkormányzat a közösségi oldalán arra hívta fel az érintettek figyelmét, hogy már igényelhető az iskolakezdési támogatás.

Molnár Emese

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor / ÉM

A leírásban foglaltak szerint, iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő, törvényes képviselő, aki dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel (ennek hiányában dunaújvárosi bejelentett tartózkodási hellyel) rendelkezik és életvitelszerűen Dunaújvárosban él; valamint akinek gyermeke nappali rendszerű oktatásban, általános iskola 1-8. évfolyamán vagy középiskola 9-12. évfolyamán tanul; és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege a szociális vetítési alap összegének 900%-át, vagyis a 256.500 forintot nem haladja meg. Az iskolakezdési támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege gyermekenként 6000 forint. A tájékoztatóban olvasható feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben. A határidő elmulasztása jogvesztő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában