Teli raklapok

2023.08.15. 17:30

Minden tankönyv itt van már, kezdődhet!

Bár még csak augusztus közepe van, a diákok legnagyobb bánatára a felnőttek már az iskolakezdés lázában élnek. Igaz ez a pedagógusokra is, hiszen megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba. Kedden a Petőfibe érkezett két raklapnyi szállítmány.

Balla Tibor

Már lázasan folyik a munka a Petőfi iskolában, szortírozzák az idei tankönyveket tanárok és diákok

Fotó: LI

Árvai Gyöngyi intézményvezető elmondta, a kiszállítás ideje helyenként változik, még júniusban megkapták a pontos időpontot, hogy mikor szállítja ki a Könyvtárellátó, vagy más néven KELLO az idei tankönyveket az intézménybe a posta közreműködésével. 

A szállítmány pontosan megérkezett, ami nem kevesebb mint 4900 kötet ennek az iskolának a nyolc évfolyam számára rendelt könyvekből, ugyanis ami nincs meg az iskola könyvtárában, abból újat kapnak a gyerekek. A tavaly októberi statisztika alapján 411 tanuló koptatja az intézmény kövezetét, ez nagyságrendileg megfelel az idei létszámnak is. Ezeket a tankönyveket és munkafüzeteket a KELLO néhány kiadót tartalmazó térítésmentes tankönyvlistájából lehetett kiválasztani, mivel a Petőfiben is ingyenesen állnak rendelkezésre a diákoknak a tankönyvek.

A kedden délelőtt érkezett két raklapnyi könyvet és munkafüzetet tíz pedagógus és négy segítő diák válogatja szét. Utóbbiakat a KELLO biztosította a postán keresztül, ők négy órában, diákmunka keretében, fizetésért dolgoznak. Két csoportban, két külön tanteremben válogatják az alsós és felsős könyveket. Nemcsak hogy osztályonként szétválogatják, de meg is számolják az összes tételt, hogy megegyezik-e a mennyiség a rendelésen szereplő darabszámmal.

A tanárok és segítőik osztályonként válogatják szét a könyveket
Fotó: LI

A szülők és a diákok majd csak augusztus utolsó hetében foghatják kézbe az idei tananyagot. Az iskola vezetői az első öt évfolyamon kérik csak azt, hogy legyen jelen felnőtt is az átvételnél, a felsős diákok már maguk is hazavihetik saját tankönyveiket.

Ezt az időpontot azonban ma még nem tudják megmondani, ugyanis attól függ, hogy mikor végeznek a jelentős mennyiségű állomány szortírozásával. Amint ez kiderül, erről tájékoztatást kapnak a szülők is.

Ebben az évben nem lehet olyan tankönyvekről beszélni, amit hiába rendeltek meg, mindenből elkészültek határ­időre a könyvek. Egyedül a sajátos nevelési igényű gyerekeknek megrendelt eszközöket fogják később szállítani, és a tanári példányok szoktak valamivel később érkezni, de azok is megjönnek az augusztus 21-i héten, így a tanévkezdésre minden rendelkezésre áll majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában