Darts

2023.08.01. 10:00

Célba talált a kezdeményezés

Megalakult a kulcsi sportegyesület legújabb szakosztálya, a darts szakosztály. Július 26-án délután a kulcsi hajóállomáson tartották az első amatőr versennyel egybekötött toborzó napot.

Fotó: Török Tímea

A legenda szerint néhány száz évvel ezelőtt egy átfázott angol íjász elhatározta, hogy kellemesebb módot választ a gyakorlásra a téli hónapokban. Letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pub kellemes melegébe és kényelmébe, ahol ügyességét úgy gyakorolta, hogy a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. A szakértők szerint a darts olyan játék és sport, amelynek során a játékosok felváltva dobnak körönként három- három nyilat egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. A dobás értékét a nyíl által eltalált szektor száma adja meg. A játék célja a versenyszabályban meghatározott számú leget nyerni. Egy leg 501 pontról indul és a játékos által dobott pontokat mindig levonják a maradék pontjaiból. Aki először éri el a 0 pontot úgy, hogy az utolsó dobás dupla szektort talál, megnyerte a leget.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kulcsi darts szakosztály megálmodója és ötletgazdája Király Zsolt volt, aki kisfiával, a hatéves Leventével hódol ennek a szenvedélynek. Apa és fia egyébként más sportágakban is jeleskednek, Zsoltot a jégkorongból, Leventét pedig a futballpályáról is ismerhetjük.

Az elmúlt szerdán mintegy tizenöt lelkes darts játékos vett részt az első, jó hangulatú megmérettetésen. Köztük Jobb Gyula polgármester és Fekete György alpolgármester is. Két Steel és egy Soft táblán folyt a játék, első alkalommal még tét nélkül ugyan, de ettől függetlenül remek hangulatban. Az összejövetelen gyakorlatilag valamennyi korosztály képviseltette magát, hiszen a legfiatalabb játékos még a hetedik életévét sem töltötte be.

Fotó: Török Tímea 

– Tizenöt játékos vett részt az első találkozón, ami nagyon jó hangulatban telt, minden résztvevő úgy távozott, hogy alig várja a következő alkalom időpontját, amiről a közösségi oldalakon folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket. Minden kezdő és haladó játékost szeretettel várunk – mondta el Király Zsolt.

A község polgármestere, Jobb Gyula régóta lelkes játékos, mint elmondta:

– A darts kiváló időtöltés mind családi körben, mind baráti társasággal. Egyszerű, de megunhatatlan játék, aminek különböző változatai

rengeteg kellemes órát okoznak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A családban náluk is gyakori a házi darts-bajnokság, így örömmel támogattam a szerveződést – fűzte hozzá a témához a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában