Arborétumi kalandozás

2023.07.04. 08:00

Madarak, erdők és gombák

Az iskolai-óvodai csoportok gyakorta látogatnak el a Baracsi úti arborétumba, amely kitűnő zöldövezeti helyszínként szolgál arra, hogy a gyerekek kikapcsolódhassanak a növényekkel és állatokkal teli környezetben.

Molnár Emese

Fotó: LI

A tanév zárultával több iskola is táborozási lehetőséggel szolgált a diákoknak, és mindegyik általunk felkeresett intézmény programjában szerepelt az arborétumi kirándulás. A múlt héten szerdán egyszerre három táborozós alakulat volt jelen az arborétumban: a Móricz iskola, a Szabó Maga református iskola és a helyi röplabda akadémia fiataljai. Szervezett foglalkozásra várták őket, amelynek részleteiről Orosz Csaba önkormányzati képviselő nyilatkozott lapunknak. 

Mint azt elmondta, a Duna Ipoly Nemzeti Park szakemberei immár negyedik alkalommal érkeztek Dunaújvárosba, hogy nem mindennapi ismeretekkel és gyakorlati bemutatóval vértezzék fel a gyerekeket. Három különféle állomást alakítottak ki. Az elsőnél a madarak befogásáról, a gyűrűzés hasznosságáról beszéltek a diákoknak, bemutatták, hogy milyen adatokat lehet megtudni a madarak állapotáról. A második állomáson az erdészetről, az erdőművelésről, a vadászatról ejtettek szót, míg a harmadik ponton a gombákról hallhattak hasznos tudnivalókat a csoportok.

Fotó: Laczkó Izabella

Mindezek mellett az arborétum állatait is megcsodálták a fiatalok. Mint azt Orosz Csaba hozzátette, terveznek még ilyen foglalkozásokat, de azokat már ősszel, az iskolai időszakban. Az elmúlt hétvégén folytatták az arborétum csinosítgatását önkéntesek közreműködésével. Vannak még terveik (például egy mezítlábas park kialakítása), amelyek megvalósításához szükség lesz majd még segítő kezekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában