Világjáró nagyvenyimi diákok

2023.07.26. 11:30

Képzeletbeli csatangolás földrészek és városokon át

Nem kell a malacperselyt összetörni ahhoz, hogy világot lásson az ember. Erre jó példa két kiváló pedagógus vezette nyári tábor, ahol nem csak különféle kultúrákat ismerhettek meg a gyerekek, hanem a virtuálisan meglátogatott földrészekre jellemző tárgyak kreatív elkészítésével is színesítették tudásukat. A tábori összeállítást Császár Mónika Ilona nagyvenyimi pedagógus készítette.

Horváth László

Fotó: Horváth László

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte a nagyvenyimi Mirage Étterem és Pihenő a nyári táborát. A napközis táborban Császár Mónika Ilona és Simonné Baranyai Anna egy képzeletbeli utazásra hívta a gyerekeket. 

A tábor résztvevői öt nap alatt egy-egy földrésszel, annak egyik országával ismerkedhettek meg. A szervezők a földrajzi ismereteken túl a kontinens kultúrájához kapcsolódó kreatív foglalkozásokkal, játékokkal és extra programokkal színesítették a hetet. Hétfőn indultak Európából, Magyarországról. Népi játékok és énekek színes tárházát hozta el Pötör Emese tanító, táncpedagógus és jógaoktató, majd a gyerekek a népi fazekassággal fejezték be a napot. A kerámiákat Munkácsi Zsuzsanna, népi fazekas égette ki. Keddi, afrikai állomásuk során hangszereket, maszkokat készítettek, valamint hajfonatokkal ékesíthették a gyerekek Klein Anikó jóvoltából. Szerdán Indiába kalauzoltak a szervezők. Reggel postagalambokkal küldtek üzenetet a „vándorok” Simon Balázs és Somogyi Roland galambászokkal. 

Fotó: Horváth László

Majd a napot jógával, meditációval folytatták Pötör Emesével, Rezneki Fanni pedig hennával festett tetszőleges mintákat a gyerekekre. Mindenki kipróbálhatta a batikolás technikát és ugráló békajáték készítése szórakoztatta a táborozókat. Csütörtökön Kína várta a „turistákat”. Kínából hozott kézzel készült tárgyakat bemutató kiállításon keresztül a sárkányokat, a kínai írásjeleket és találmányok sokaságát ismerhették meg, ehhez kapcsolódóan legyezőt hajtogattak a gyerekek. Délután belekóstoltak a hollywoodi élet csillogásába és kipróbálták milyen limuzinnal közlekedni a SG Limonak köszönhetően. 

Fotó: Horváth László

Pénteken pedig következett az „amerikai álom”: a reggelt jelmezekbe öltözve indították a gyerekek és a Duna Dog Center Kutyaiskola közreműködésével színészkedtek. A „Broadway venyimi csillagai” elkészítették tenyérlenyomataikat, önfeledten ugráltak az ugrálóvárban és jókat viháncoltak a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából készült habpartin. A Mirage Étterem és Pihenő mindennap önfeledt, szabadjátékot biztosított a gyereknek a játszóházával és csocsóasztalaival. A Föld körüli utazás minden résztvevője nagyszerű, csodás élményekkel feltöltekezve és új ismeretekkel gazdagodva várhatja a szeptembert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában