Pontyok, két helyre

2023.07.13. 18:00

Ismét tíz mázsával több hal „várja” a horgászokat

Idén már a harmadik haltelepítést hajtotta végre a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szerdán. A pontytelepítés során ezúttal a Felső-öbölbe 7 mázsa, a Kikötő-öbölbe pedig 3 mázsa pontyot engedtek a vízbe szakemberek.

Balla Tibor

A telepítést követően a következő szabályokat kell betartani a telepített vízterületeken: A telepítés napjától számított 2 napon át (júl. 12–13.) horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad. A telepítés napjától számított 1 hét alatt (júl. 12–18.) összesen legfeljebb 6 ponty megtartása engedélyezett. A telepítéstől függetlenül naponta maximum 2 darab ponty tartható meg. A ponty méretkorlátozása vizeinken 35 centiméter, azaz a helyi horgászrend szerint a 35 és 65 centiméter közötti méret vihető haza. Ha valaki pontyból megfogta az engedélyezett mennyiséget, és meg is tartja, ezt követően erre a halfajra a horgászatot be kell fejezni és kizárólag az éppen tilalommal nem védett, vagy aktuálisan nem telepített ragadozó halfajra szabad célzottan horgászni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában