Ötleteket is merítettek

2023.07.23. 11:30

Bohókás héttel zárul az MMK alkotótábora – képgalériával

A Munkásművelődési Központ (MMK) nyári napközis táborának hétről hétre hatalmas sikere volt, a gyerekek szuper élményekkel gazdagodtak, miközben kézügyességük, kreativitásuk is fejlődött. Az Alkotás a Szabadban záró turnusaként egy laza, játékos tematikával készültek a szervezők, amely nem más, mint az úgynevezett bohóka hét. A várva várt téma lényege a szabad szelleműség és a könnyedség, ezt pedig a hét programjai is remekül tükrözik.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Az utolsó alkotótábor a hippi témakör köré szerveződött
Fotó: Laczkó Izabella

Az elmúlt hetek során a tábor kivétel nélkül mindig telt házzal üzemelt, és ez most sem volt másképp. A gyerekek ugyanis nagyon szeretik a tematikus foglalkozásokat, a szabad ég alatt zajló alkotást és a minőségi szórakozást. A bohóka héten igyekeztek egy olyan különleges technikával előhozakodni, ami hű marad a szabad szellemiség témájához. Ez az egyszerű, de mégis látványos alkotási mód a batikolás volt, amelyet szerdán próbálhattak ki az ifjú táborozók. Emellett természetesen a népszerű dekupázskép-készítés sem maradhatott el, a hét záró napjain pedig a közkedvelt tudományos nap és a tábor hangulatához kifejezetten passzoló csillámtetoválás és hennafestés is szerepel a programok között, de a Lara Mesék Társulat is remek koncerttel készül a táborozók számára.

Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója elmondta, a tábor idén óriási népszerűségnek örvendett, rengeteg kisgyerek szeretett volna részt venni a foglalkozásokon, és a szülők is örömmel íratták be gyerkőceiket. „Tavaly előfordult, hogy 90 fővel üzemelt a tábor, ami hatalmas létszám volt, ebből okulva idén csökkentettük a turnusonként befogadható gyermekek számát” – mondta. Céljuk idén az volt, hogy a tematikusságra és az alkotásra helyezzék a hangsúlyt, így kifejezetten az alkotni szerető és vágyó jelentkezőket várták, de a költségvetés sem volt akkora, hogy megengedhessék maguknak a létszámnövelést. „Amíg valamilyen, kultúrát érintő pályázat kiírásra nem kerül, nincs lehetőség nagy befogadóképességgel rendelkező tábort indítani” – jegyezte meg az igazgató.
Kiemelte, az alkotótábor a szülőktől és a résztvevőktől is rengeteg pozitív visszacsatolást kapott, ami a művelődésszervező kollégák emberfeletti munkájának, de alapjában véve az intézmény összes dolgozójának köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában