Véradás: helyszínek, időpontok

2023.07.27. 09:00

Adjon vért, életet menthet vele!

Nyári hónapokban a szokottnál is sokkal fontosabb, hogy minél többen nyújtsák a karjukat, mert ilyenkor sokan mennek szabadságra, utaznak el a véradók közül is, ugyanakkor a balesetek és a műtétek miatt ugyanannyi – esetenként még több – vérkészítményre van szükség az emberéletek megmentéséhez, mint az év más időszakában. Segítsenek embertársaikon! Adjanak vért!

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít a lakosság segítségére. Véradásra jelentkezhet mindenki, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradásra feltétlenül vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját!

A következő napokban az alábbi helyeken adhat vért:

2023. július 27-én, csütörtökön 13.30 és 17 óra között Perkáta, Kastély (Perkáta, Dózsa György u. 15/a)

2023. július 27-én, csütörtökön 13 és 15 óra között a Vérellátóban (Dunaújváros, Vasmű út 10.)

A véradásra jelentkezőknek lehetősége van időpontfoglalásra is: Egyes véradóeseményeken lehetőség van időpontfoglalásra, csökkentve ezzel az esetleges várakozási időt.

A regisztrációra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik időponttal rendelkeznek, kérjük, jelezzék azt az adatfelvételi pultnál, név szerinti behívás nem történik!

A foglalás nem feltétele a véradásnak, a foglalástól függetlenül is lehet vért adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában