Oktatás

2023.06.30. 08:00

Újabb sikeres tanévet zárt a Rudas, a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskolája

A Pénziránytű Bázisiskola Programban szereplő kilenc intézmény között a Dunaújvárosi SzC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium is helyet kapott, ahol immár harmadik tanéve járulnak hozzá a diákok pénzügyi tudásának gyarapításához.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Rudas-iskola

Városi és városkörnyéki tanulók számára népszerűsítik a pénzügyi tudatosságot az iskolában, méghozzá játékos formában. A program 7-8. osztályosoknak, valamint középiskolásoknak szól, akik háromféle tanóra során ismerkedhetnek meg a pénzkezelés, költségvetés és a pénzügyi intézmények világával.

Forrás: Rudas-iskola

Azért, hogy a gyerekeket minél modernebb körülmények között és minél korszerűbb eszközökkel taníthassák, a Rudasban kiépítették a Pénzügyi Tudás Otthona elnevezésű tantermet, a Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványa támogatásával. Az iskola ebben a tanévben 250 ezer forint támogatást kapott a program kivitelezéséhez, valamint további 50 ezer forintot, a Money Tours nevezetű, oktató jellegű kalandjáték megvalósításához – tájékoztatta lapunkat Bencs Bernadette, a Rudas középiskola tanára.

A program remek lehetőséget nyújt a matematikát, földrajzot, állampolgári ismereteket, vagy technika és tervezés tárgyakat tanító tanárok számára, hogy a kihelyezett élménytanórák keretében a bázisiskolák képzett oktatói (elsősorban Körmendi Ildikó és Romfáné Szikszai Katalin) vezetik be a mindennapi pénzügyek világába a diákokat.

Forrás: Rudas-iskola

A foglalkozások közül ebben a tanévben összesen 60 órát tartottak meg a Rudasban, a Money Tours játékon pedig 25 alkalommal vehettek részt a tanulók. A technikum tehát ismét egy eredményes tanévet tudhat maga mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában