Vakáció

2023.06.22. 20:00

Rácalmáson is lezárták a tanévet

A Himnusz dallamai után az eseményt az elsősök műsora nyitotta meg, akik különféle műfajokban mutatták meg magukat. Volt ritmikus sportgimnasztika, líra és rap is, mindenesetre a cukiság faktor már az elején óriási tetszést váltott ki a népes közönségből.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Márta István igazgató beszédében kiemelte, hogy kevés olyan dolog van, amelyet tanárok és diákok egyforma lelkesedéssel várnak, mint a tanév végét. 353 tanulóval zárták a tanévet, és sikeresnek lehet elkönyvelni. Azt is megerősítette, hogy az iskola nem versenypálya, ám önmagukhoz képest növekedni szeretnének. Ugyanakkor rend és fegyelem nélkül nincs eredményes pedagógiai munka.

Az iskola tanulmányi átlaga 4,42, a magatartás 4,55, a szorgalom pedig 4,33. Majd a kitűnőket és kiválókat szólították az iskola közössége elé, összesen 37 diákot jutalmaztak.

A következőkben minden vármegyei és országos versenyeredményt is ismertettek, e téren is jeleskedtek a rácalmási iskolások: nemcsak a tantárgyi, de a művészeti oktatásban, valamint a sportversenyeken is szépen teljesítettek a gyerekek.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezt követte Németh Miklósné alpolgármester: elmondta bár nem az önkormányzat az iskola fenntartója, de ez nem jeleni azt, hogy ne figyelne oda az önkormányzat az iskolára, mert nagyon fontosa jövő nemzedéke, a gyerekek a településnek. Ezért hozta létre az önkormányzat a Büszkeségünk díjat, amellyel most is számos diákot ismertek el. Ezek átadása előtt jelentette be Az év pedagógusa díj elismertjeit, Baksa Lászlót és Márkusné Igmándi Zitát. A város közszolgálatáért díjat Pesseiné Krasznai Erzsébetnek adományozták idén.

Az alpolgármester asszony után ismét az igazgató következett: „Nem csak tanulni járunk az iskolába, az egy közösségi hely is. Köszönöm a kollégáimnak, a fenntartónak, és a szülőknek, akik szintén az iskolánk fenntartói. S köszönöm a szülői munkaközösség leköszönő elnökének, Kibédi Évának a munkáját is.”

Majd a 8/b az iskolának emlékpadot adott át, amelyet a diákok gravírozott neve díszít. A 2022/23-as tanév végzősei között idén megosztva kapta a Jankovics-díjat Kecskés Kevin Kálmán és Tamási Ádám. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában