Parkolás csak okosan

2023.06.11. 11:30

Megszűnhet egy buszmegálló Kulcson

Török Tímea

A városhoz közeli kistelepülésen, Kulcs belterületén jelenleg hat buszmegálló biztosítja a tömegközlekedéssel utazók kényelmét. Azonban most veszélybe került az egyik megállóhely, mert a Volánbusz Zrt. kilátásba helyezte ennek a központi buszmegállónak a megszüntetését, ugyanis álláspontjuk szerint az ott parkoló autók erősen rontják a közlekedésbiztonsági helyzetet a kulcsi óvodai megállónál – kaptuk az információt a helyi intézmény vezetőjétől.

Ezért az óvodai áldatlan parkolási helyzettel kapcsolatban a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője nyílt levelet fogalmazott meg az intézménybe járó gyerekek szüleihez.

„Kedves Szülők! Sajnos az alábbi, nem túl vidám híreket szeretném megosztani veletek: Mint tudják, tudjátok, mindig gond volt az óvodai körforgalomban a parkolás, épp ezért az önkormányzat kialakított egy nagyobb és jobban átjárható parkolót az elmúlt évben. Ennek ellenére elsősorban kényelmi okokból a mai napig mindenhol leparkolnak közületek néhányan: például a szomszéd kapubejárójában, a füvön, az Óvoda utca bevezető végén keresztbe, a buszmegállót „körbeparkolják” úgy, hogy a busz nem tud normálisan közlekedni. Kaptunk egy jelzést a buszos társaságtól, hogy kezdeményezni fogják a buszmegálló megszüntetését, amennyiben nem változik hosszú távon a helyzet. Ezt már jelezték az önkormányzatnak is. Ezt nem szeretnénk megvárni! A buszmegálló megszüntetése nem csak az ide járó, busszal közlekedő gyerekek és dolgozók esetében lenne óriási veszteség, hanem az egész település szempontjából is. Ezért kérek szépen minden kedves szülőt, hogy a parkolót használja parkolásra, és csak annyi ideig, amíg a gyermeket/gyermekeket leadja nálunk, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalomban ne akadályozzák egymásnak a ki- és beparkolást!

Amennyiben az éppen tele van (ami 1-2 perc után üresedik) türelemre intenék minden autóst! Se a füves területre, se a szomszéd kapubeállójába, se az Óvoda utca végén, se a buszöböl elején vagy végén ne parkolja le az autóját. Vegyük észre, hogy a busznak nem elég annyi hely ahhoz, hogy forgolódjon itt a szűk helyen mint egy személyautónak! Mindezekről a mai napon tájékoztattam Jobb Gyula polgármester urat is, és kértem a segítségét, akár a polgárőrség, akár a rendőr bevonásával! Köszönöm a figyelmet! Remélem, aki tudja magáról, hogy nem a megfelelő helyen szokott parkolni, megfogadja a kérésünket, és nem lesz kedvezőtlen kimenetele ennek az ügynek! Itt most nem az egyéni érdekeket kell figyelembe venni, hanem a közösségét. Köszönettel és tisztelettel: Rendné Pocsai Izabella, intézményvezető”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában