Díjátadó a Városházán

2023.06.09. 17:31

Köszönet az évtizedes oktató-nevelő munkájukért! – galériával

A pedagógusokat és az óvodapedagógusokat köszöntötte az önkormányzat azon a hagyományos ünnepségen, amelyen elismeréssel méltatják a hosszú és példaértékű pályafutással bíró szakembereket.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

A ceremóniának ezúttal is a Városháza „C” szárny rendezvényterme adott otthont, ahol elsőként a Pannon Oktatái Központ diákjai szolgáltak komolyzenei darabokkal. Pintér Tamás polgármester úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy ezen alkalom során díjazzák azt a kiemelkedő munkát, amit a gyermekekért végeznek a pedagógusok. Június 10-én van Apáczai Csere János születésnapjának évfordulója, ehhez kapcsolódóan szervezik meg az ünnepséget, amelyen a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat, és a Pedagógus Életpályáért Emlékérem-Dunaújváros kitüntető címeket adják át.

Martin Jánosné Siba Terézia mögött több évtizedes pedagógusi munka áll, ebből a legtöbb időt a Vasvári iskolában töltötte, ahol igazgatóhelyettes is volt, illetve a város – és városkörnyéki történelem munkaközösség vezetőjeként is dolgozott. Diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskoláján szerezte, immáron ötven esztendeje, az erről szóló aranyoklevelét az ünnepségen vehette át.

Fotó: Laczkó Izabella

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díj azoknak a pedagógusoknak adományozható, akik a köznevelés területén és az oktatásban legalább 20 éve kimagasló, áldozatkész és önzetlen tevékenységet látnak el. Ilyen elismerésben részesült Kolics Gábor, a Hild József Technikum igazgatója és Munkácsiné Markovics Éva, a Bóbita Tagóvoda vezetője (aki sokáig a Százszorszép egységet vezette).

A Dunaújváros Oktatásügyéért Díj azoknak a pedagógusoknak adományozható, akik legalább 20 éve kiemelkedő oktató-nevelő vagy segítő munkát végeztek. Ezt az elismerést Konkoly Krisztinának, a Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatóhelyettesének, Kőszeginé Csontos Évának, az Arany iskola pedagógusának, Kalkóné Horváth Mariannának, a Csillagvirág tagóvoda óvodapedagógusának adományozták.

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem minden olyan dunaújvárosi oktatási intézményből nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktató-nevelő munkában legalább 30 éven át eredményesen tevékenykedett. Ezt a díjat Gombos Lászlóné és Nagy Mátyás József, a Dunaferr Technikum pedagógusai, Simon Gyuláné és Voleinné Szlávik Judit, a Dózsa iskola pedagógusai, Tóth Györgyné, a Dózsa iskola előző igazgatónője, Brodmanné Csiky Edit, az Aprók Háza Tagóvoda előző vezetője, Juhászné Nagy Marianna Edit, a Csillagvirág tagóvoda előző vezetője, Kójó Györgyné és Németh Tünde Mária, az Aprók Háza tagóvoda óvodapedagógusai, Muhl Antalné, a Duna-parti tagóvoda óvodapedagógusa, Szőcs Hedvig, a Dunaújvárosi Óvoda gyógypedagógusa és óvodapedagógusa, Takács Andrea Beáta, az Eszterlánc tagóvoda óvodapedagógusa, munkaközösség-vezetője, Őszi Attila, a Lorántffy Zsuzsanna Technikum pedagógusa, Sártoryné Szalay Edina Ágnes, a Móricz iskola pedagógusa, Németh Márta, az Arany iskola pedagógusa, Véghné Balogh Tünde, a Gárdonyi iskola pedagógusa, Kincsesné Zavodnyik Julianna, a Rudas Közgazdasági Technikum pedagógusa, Szmodics László, a Rosti iskola pedagógusa, Takács Józsefné és Garai Istvánné, a Szabó Magda iskola pedagógusai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában