Fejér vármegye

2023.06.24. 09:47

Fákat döntött ki, ágakat szakított le a vihar Fejérben

Csaknem nyolcvan bejelentés érkezett Fejér vármegyéből a június 23-i viharos időjárással összefüggésben.

Duol.hu

Családi házra dőlt egy fűzfa Úrhidán

Fotó: Fülöp Tamás (Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) )

Az esetek többségénél az erős szélben útra dőlt fák, leszakadt ágak miatt kérték a tűzoltók segítségét. Vármegyeszerte címről címre haladva avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Néhány esetben a helyszínre jutásukat is kidőlt fa nehezítette, ilyenkor az egységek megálltak, és az utat elzáró fát, ágat motoros láncfűrésszel feldarabolták, félrerakodták, majd folytatták a vonulást – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Székesfehérváron, a Vásártéren felállított cirkuszi sátrat veszélyeztette az erős szél, ezért a dolgozók a tűzoltók segítségével a sátor felső részét leengedték, kifeszítették, és rögzítették. Személyi sérülés nem történt.

Kislángon összedöntötte egy családi ház tetőszerkezetét a szél. Az épület lakójának nem esett baja, de otthonába nem térhetett vissza, ezért a katasztrófavédelem az ideiglenes szállás biztosítása érdekében értesítette a község önkormányzatát. Az ingatlan bejáratát a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kordonszalaggal elkerítették.

Úrhidán egy tizennégy méter magas fűzfa hasadt ketté és egy kétszintes családi ház tetőszerkezetére dőlt. A fát a székesfehérvári és a veszprémi hivatásos tűzoltók a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkénteseivel, magasból mentő létraszerből motoros láncfűrésszel távolították el.

Kálozon vegyesbolt tetőszerkezetére dőlt egy húsz méter magas fa, amelyet a sárbogárdi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók emelőkosaras járműből darabolnak le szombat reggel óta az épületről.

A szélben lehasadt ágakról, kidőlt fákról még szombaton is érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez, hiszen sokan csak reggel észlelték azokat. Ha bárki sérült elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ha a mostani viharban leszakadt, útra esett faágakról, kidőlt fáról vagy egyéb viharkárokról van fotója vagy videója, kérjük küldje a [email protected] e-mail címre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában