Zivatar

2023.06.24. 08:03

Átgázolt a vihar Dunaújvároson és térségén — Frissítve!

Szombat reggelre az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, majd nem sokkal 11 óra előtt újból elsőfokú, citromsárga riasztás lépett érvénybe az ország teljes területére.

Duol.hu

Kidőlt fa a Batsányi úton

Fotó: olvasói

Jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is

Szombaton, július 24-én 11 óra előtt nem sokkal ismét elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország teljes területére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról azonnal beszámolunk. 

Pénteken délutántól éjfélig kilencszázkét, viharral összefüggő beavatkozás volt országszerte. A nyugat-keleti irányba mozgó viharzóna számos helyen leszakított vezetékeket, megtépázott, kidöntött fákat hagyott maga után. Dunaújvárost is elérte az ítéletidő, fákat döntött ki az erős szél. Fejér vármegyében is többször riasztották a hatóságokat.

A vihar miatt félbeszakadt a mezőfalviak rendezvénye
Fotó: Horváth László

Ha a mostani viharban leszakadt, útra esett, kidőlt fáról vagy egyéb viharkárokról van fotója, kérjük küldje a [email protected] e-mail címre és mi közzétesszük. 

Letört faágak a Duna-parton
Fotó: olvasói

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóinak is sok dolguk volt:

A cikket folyamatosan frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában