Mezőfalva

2023.06.25. 15:30

A falunap egy nagy közös ünnepe a településnek — képgalériával, videóval

Amit az idő pénteken elvett, azt szombaton visszaadta. Teljesen megtelt a falunapi helyszín, az iskola udvara.

Horváth László

Fotó: Horváth László

Barátság, víg hangulat és rengeteg szórakoztató program várta a Mezőfalvai Testvér-települési Találkozó résztvevőit péntek estétől, vasárnap hajnalig. A mezőfalviak hagyományos falunapját csak az idő próbálta tönkre tenni. Szerencsére kevés sikerrel, mert szombaton már teljes nagyüzemben dübörgött a rendezvény.

Pénteken viharos rock-esttel nyitott a találkozó
Fotó: Horváth László

Péntek este Rock-esttel indult az események sora. A Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán a Vándor együttes és a rock Stars Not Dead formáció lépet volna színpadra. A viharos szél és eső azonban közbeszólt, így csak a Vándor együttes programja futhatott le egészében. Akik kinn voltak, ha kicsit is, de megízlelhették, milyen az, amikor igazi profik zúznak a közönségnek. A fő szervezőt Sóki Lászlót még a napos időben kértük mikrofon elé.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen kitűnő zenekart sikerült megnyerni. A Vándor együttes csak Lord számokat játszik, ezért is tetszik ennyire a közönségnek. A másik fellépőnk is közismert. A Sztárban Sztár tavalyi szereplőjeként kiváló rock-hangként hallhatjuk, milyen dinamikával mozgatja majd a közönséget. Kár, hogy sokan megijedtek az időtől, de mi kitartunk, mert a Rock örök és elpusztíthatatlan!

Amint később kiderült, az utóbbi koncertre nem kerülhetett sor a lecsapó vihar miatt, de így sem ment veszendőbe a pénteki Rock-est, mivel a felét remek hangulatban tölthették a résztvevők.

Szombaton viszont új nap köszöntött a mezőfalvi falunapra. Kellemesen hűvösebb hőmérséklettel, felhős és napos időszakok váltakozásával igazi nyári idő köszöntötte a kilátogatókat. Az iskola udvarán a szokásosnál is több sátrat nyitottak a civil szervezetek. Bár volt, amelyiket a vihar előző nap teljesen tönkretette, de egy helyi képviselőnek köszönhetően ez is rendeződött. Fedél nélkül nem maradt senki. 

Nem csak a civilek sátrainál találhattunk barátokra, beszélgető partnerekre, de kitelepültek a mezőfalvi intézmények is, ahol szintén remek ételek készültek a bográcsokban. Aki pedig inkább édesszájú volt, az is megtalálhatta a számára megfelelő finomságot. Például az önkormányzat rögtönzött konyhájánál Fekete Pista bácsi palacsintája sokakat elcsábított. A koccintásért se kellett nagy távokat megtenni. Az egymást érő sátrakban mindenhol jószívvel kínálták a betérőket. 

Fekete István önkormányzati palacsintája sokakat elcsábított. Nagyné Tünde segédkezett a sütésnél
Fotó: Horváth László

A délelőtt leglátványosabb attrakcióját a Mezőfalvi motoros csapat szervezte. A falunapok történetében ilyen sok benzingőzös nagyvasat még nem láthattunk. Motor szépség- és hangverseny, valamint ügyességi vetélkedő képezte a játékos program gerincét. A végén pedig minden motoros részvételével gurultak egyet a környező településeket felkeresve. Virág Csaba fő szervező így nyilatkozott a rendezvényről.

– Önkormányzati felkérésre álltunk össze. Eredetileg motoroztatást terveztünk, de a veszélyessége miatt erről letettünk. Helyette baráti találkozó és különböző versenyek töltik ki az időnket – hallottuk a motorosok fő szervezőjétől.

Minden sátornál jó szívvel kínálták a betérő vendéget. A képen a mezőfalvi motorosok
Fotó: Horváth László

A motorszépség verseny győztese Kiss Mihály. Hangverseny első helyezettje Balogh Sándor. Az ügyességi játékban gyerekkategóriában a csokit Németh Bálint kapta. A felnőtteknél ifj. Kovács István. A fánkevő bajnok Kovács Dóri és Németh Zoltán.

A sátrak közötti barangolások alkalmával a vadászok sörpadjánál pihentünk meg, ahol Márok Csabával, Mezőfalva polgármesterével beszélgettünk.

– Az idei évi vigasságok nem egyszerűen indult. Kezdődött az egyik fellépőnk körüli botrány miatti koncertlemondással és folytatódott a péntek esti viharral. A mezőfalvi embereket azonban nem olyan fából faragták, hogy ezek a problémák akadályok legyenek. Szerencsére minden időben rendeződött. Nézzünk most körül szombat délelőtt! Ennél ideálisabb időjárást el sem lehet képzelni. Ráadásul rengeteg ember jött a rendezvényeinkre. Büszkeséggel mondhatjuk, ami a civil megbeszélésen is elhangzott, hogy megtelt a hely! Ezt úgy kell érteni, hogy a helyiekkel megtelt, mert ezt a mezőfalvi emberek csinálják, a maguk közösségének ünneplésére! Ennél többet talán nem is akarhatunk – válaszolta érdeklődésünkre a falu vezetője.

Mezőfalváért díjazottak: Czuppon Péter, Horváth Lászlóné, Bugyik Imréné, Kovács Béláné, Balogh Tímea. Klics Ferenc díjas Fehér Krisztián
Fotó: Horváth László

A folytatásban többféle szórakoztató programnak örülhettek az emberek. A hivatalos megnyitó után szigeti Fercsi, Mesélő musicalek és az elmaradhatatlan habparty nyújtott felhőtlen szórakozást kicsiknek és nagyoknak. 16 órától ünnepélyes pillanatok következtek. Mezőfalva Képviselői Testületének díjait vehették át a közösségért, a faluért sokat dolgozó emberek. Mezőfalváért díjban részesült Horváth Lászlóné pedagógus, igazgatóhelyettes, Bugyik Imréné óvodakonyhai dolgozó, Balogh Tímea pedagógus a Mezőfalvi Nőikar vezetője, Czuppon Péter néptáncpedagógus és Kovács Béláné Deák Marika, aki a Táj ház gondnokaként és közösségi emberként tevékenykedik. Mezőfalva birkózó sportjában kifejtett munkájáért Klics Ferenc díjat vehetett át Fehér Krisztián edző.

Az elmaradhatatlan habparti ismét nagy siker volt
Fotó: Horváth László

A hivatalos percek után zenés, táncos produkciókkal folytatódott a falunap. A színpadon disco és mulatós zeneelőadók MR. Rick, mezőfalvi néptáncosok, német nemzetiségi táncosok, Tarr Petra énekes, Auth Csilla, ZumbErika mezőfalvi csoportja mutatta be fergeteges műsorát. A színpad előtt a műsorszüneti időket kitöltő pillanatokban a már hagyományos mezőfalvi flash mob formációnak tapsolhattunk, akik a mezőfalvi művelődési ház csoportjaként járták a Jerusalema és a Mamma Mia táncokat. Az est zárásaként Wolf Kati és együttese, valamint DJ Deka és Miss Chrisstyn csapott fantasztikus bulit.

Este Wolf Katit is láthattuk, hallhattuk a színpadon
Fotó: Horváth László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában