Táborállási Polgárőrség

2023.05.22. 11:30

Összesen 188.715 órát voltak szolgálatban – képgalériával

Továbbra is Varga Sándor vezeti a Táborállási Polgárőrséget, miután a tagság ismételten bizalmat szavazott neki az elkövetkezendő öt évre a szerdai tisztújító ülésen.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Ahogy a legutóbbi elnökségi ülést, úgy a mostanit is a Corsó étteremben rendezték meg, amelyen a polgárőrség tagjai mellett jelen volt Budavári Árpád, városunk rendőrkapitánya, Németh Miklós, a helyi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Horváth István, a Fejér Vármegyei Polgárőr Szövetség vezetőségi tagja, valamint Orosz Csaba képviselő, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány kurátora is.

Miután ismertették az ülés napirendi pontjait, Budavári Árpád rendőr ezredes szólt a tagsághoz. Mint mondta, a város közbiztonságának megteremtése, fenntartása nem egyszereplős feladat, hathatósan közreműködik ebben a polgárőrség is, és megköszönte az eddigi munkásságukat. Méltatta azt, hogy sokszor voltak a polgárőrök a segítségükre, például amikor a rendőrségnek más területre kellett a fókuszt helyeznie, így covid-idején, illetve az illegális migráció miatti határszolgálat kapcsán.

Németh Miklós rendőr alezredes ugyancsak köszönettel szólt a polgárőrök munkájáért, kiemelve a városi rendezvények, események biztosításában nyújtott tevékenységüket.

Horváth István a köszönetnyilvánítás mellett kitért arra is, hogy bár az eddigi támogatások rendelkezésre állnak, de a növekvő árak mellett nem egyszerű gazdálkodniuk a szervezeteknek. A vármegyei szövetség a támogatások elosztása tekintetében igyekszik a legaktívabb, legpéldamutatott csapatokat segíteni, és köztük van a Táborállási Polgárőrség is.

Orosz Csaba egy közösségi rendezvényre invitálta a csapatot: szeretnének egy olyan főzéssel egybekötött programot tartani a közeljövőben, amelyre mind a négy városi polgárőr szervezetet elhívják, és amelyen a kapcsolatok erősítése mellett megoszthatják egymással, a rendőrség kollégáival az észrevételeiket, javaslataikat, amellyel hatékonyabb lehet a jövőbeni közös munka.

A szerdai találkozón Varga Sándor értékelte az elmúlt esztendő történéseit. Mint mondta, a kapott támogatásokkal maradéktalanul elszámoltak. Összességében 188.715 szolgálati órát adtak tagjaik, a járőrszolgálatuk teljesítménye pedig 3308 kilométer a 2022-es esztendőben. Hozzátette, a mindennapi járőri feladatok mellett az összes városi rendezvényen szerepet vállaltak. Elmondta, hogy két új elektromos kerékpárt állíthatnak szolgálatba. Sajnos probléma, hogy továbbra sincs utánpótlás, nem jelentkeznek új tagok erre az önként vállalt szolgálatra, pedig szükség lenne a fiatalokra.

A tagság az elkövetkezendő öt évre ismét Varga Sándort bízta meg az elnöki feladatok ellátásával, elnökhelyettesnek Schön Istvánt, vezetőségi tagnak Stadler Gergőt és Deák Dánielt, titkárnak pedig Varga Sándornét szavazták meg.

Mint azt az elnök elmondta, bár szűkös a büdzséjük, mindenképpen szerették volna jutalmazni a kiemelkedő szolgálatot tevő társaikat, így most Bokros Ferenc, Cseh László, Kuhinkó Ignác, Stadler Gergő és Varga József vehetett át egy kis ajándékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában