Önkéntesek nyara

2023.05.31. 11:00

Önkéntesek foglalták el a Jószolgálati Otthont - képgalériával

Megkezdődött az évről évre hatalmas sikert arató önkéntesek hete, azonban ezúttal csak a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti gondozóházában. A Liget közi napköziotthonban ugyanis a programsorozat átalakult, és önkéntesek nyara néven fut tovább. Ez pedig az ellátottak számára július közepéig tartó, végtelen szórakozást, és izgalmas, változatos programokkal tarkított nyarat jelent.

Szente Patrícia

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kutyás bemutatóval startolt el idén a már hagyománnyá vált eseménysorozat, amelynek fókuszában a Jószolgálati Otthon gondozottai állnak. A cél nem más, mint hogy önkéntesek által, különböző foglalkozásokkal, zenés, táncos programokkal, interaktív előadásokkal szebbé tegyék az otthon lakóinak mindennapjait.

A Duna Dog Center Kutyaiskola terápiás kutyái tartottak bemutatót május 30-án, kedden a jószoli Liget közi intézményében, ahol a gondozottaktól sok-sok jutalomfalatot, és annál is több szeretetet kaptak. Az eredetileg szabadtéri mókát még az esős idő ellenére is sikerült megtartani, ugyanis a kutyákkal az otthon ebédlőjébe vonultak, és ott volt az ismerkedés.

A Bercsényi úti gondozóházban délután is folytatódtak a programok: 14 órakor Suplicz Mihály szórakoztatta az ellátottakat, 17 órakor pedig Kárpáti Gábor énekelt. A gondozóházban szerdán délelőtt a Wesley-DaCapo művészeti iskola növendékei tartanak táncbemutatót, valamint a Széchenyi kórusa énekel, délután pedig András atya és Krisztina tart hitéleti foglalkozást. A Liget közi napköziotthon programkavalkádja június 5-én Nagy Viktória vezetésével, kreatív foglalkozással folytatódik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában