Jótékonyság

2023.05.03. 14:20

Majális menü a Boldog Délutánon - Sör és virsli várta a rászorulókat

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Boldog Délután elnevezésű segítő csapat május elsején délután ismét kétszáz adag meleg étellel vendégelte meg a rászorulókat.

2013 decemberében kezdődött az az akciósorozat, amelyben civilek fogtak össze, hogy rendszeresen, évente négy alkalommal, leginkább nagyobb ünnepeink előtt jót tegyenek a rászorulók javára. Mindezt úgy, hogy az akcióikat saját zsebből finanszírozzák. Ezúttal, május első napján délután négy órától kétszáz adag meleg ételt osztottak szét a Dózsa mozi melletti árkádok alatt.

– Mindig igyekszünk figyelembe venni a kívánságokat az ételosztás során. Most a hagyományainkhoz híven a retró majálisok hangulatát idézve kétszáz adag virslit rendeltünk és kenyeret, valamint limonádét és sört osztottunk mellé, kiegészítve mindezt gyümölccsel, amelyet Fehérvári Tamás zöldséges barátunk adományozott az alkalomra. A pandémia emléke még erősen kísért, amikor nem teríthettünk meg a hozzánk érkezőknek. De szerencsére ezek az idők már elmúltak, így terített asztalokkal várhattuk a rászorulókat, és így láttunk vendégül a nehéz sorsú embertársainkat. A következő ételosztásunk október 23-án lesz, majd azt követően karácsonykor. Mivel ez a tizedik év, amióta a Boldog Délután szervezésében ételt osztunk, ezért az év végi eseményünket a szokásostól eltérőre, ünnepélyesebbre tervezünk – mondta el a jótékony civil összefogás vezetője, Bartalos Norbert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában