Dunaújváros

2023.05.19. 14:00

Jótékonysági nap a Móriczban: összefogtak Livi és Nóri gyógyulásáért – galériával

Rengetegen gyűltek össze pénteken a Móricz Zsigmond Általános Iskola által tartott jótékonysági napon. Az esemény délelőtt 10 órakor kezdődött, melyet Horváthné Ottinger Hajnalka, az intézmény vezetője, Szigethy Adrienn, intézményvezető helyettes, valamint dr. Mészáros Lajos, országgyűlési képviselő nyitott meg.

Szente Patrícia

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő a megnyitón

Fotó: Laczkó Izabella

A pénteki nap a Móriczban a jótékonyságról, az összefogásról és természetesen Szarka Nóriról, és Balogh Líviáról szólt. Az iskola két tanulója betegségük miatt segítségre szorulnak, mögöttük pedig nem csak szerető családjuk, de a móriczos közösség is ott áll, mindenki támogatja őket – jegyezte meg az iskola igazgatója nyitóbeszédében.

A rendezvény fővédnökeként Dr. Mészáros Lajos szintén köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, volt móriczosként mindig szívesen visszajár régi iskolájába, és időről időre örömmel nyugtázza, hogy a Móricz nem csak tanulói közösség, hanem egy igazi családias, összetartó csapat, akik segítik egymást, amikor csak lehet. Az országgyűlési képviselő továbbá megjegyezte, a pénteki rendezvény az iskola összes tanulója számára példaértékű, amely remélhetőleg további önzetlen cselekedetekre sarkallja majd őket a jövőben.

Az esemény délután hatalmas, közös énekléssel, zenés előadásokkal, és további szuper programokkal folytatódott. A sportesemények és kézműves foglalkozások előtt Suplicz Mihály, a rendezvény házigazdája egy szórakoztató mesével örvendeztette meg a közönséget, ezután három helyszínen kezdődtek a programok. A sportpályán váltóversenyen, a tornateremben pedig különböző sportbemutatókon vehettek részt a gyerekek, majd délután a zenés előadások kapták a főszerepet. Ezt követően pedig móriczos szülők, tanárok és diákok hangjától zengett az iskola udvara, ugyanis a jótékonysági nap egy hatalmas, közös énekkel zárult, amely sokak szemébe csalt könnyeket.

A szervezők bíznak abban, hogy hozzá tudtak járulni Livi és Nóri felépüléséhez. Adományozni ugyanakkor még mindig van lehetőség. A két kislány szülei még mindig várják a felajánlásokat, amiket az alábbi számlaszámra küldhetnek a felajánlók:Balogh Lívia: Balogh Róbert 12024009-01759964-00100008; Szarka Nóra: Szarka-Áldott Katalin 10102969-46200000-01000009.Emellett továbbra is lehetőség van licitálni a felajánlott tárgyakra a következő telefonszámon: 06 (25) 413 124. A nap folyamán két kihelyezett dobozba várják az adományokat, emellett a licit továbbra is él, licitálni pedig telefonon (06/25 413 124) és a rendezvényen személyesen is lehetséges.

Fotó: Laczkó Izabella

Korábban megírtuk, hogy Balogh Lívia 7 évesen, első osztályosként esett át egy bakteriális fertőzésen, amelyre válaszul immunrendszere megtámadta saját gerincvelőjét. Diagnózisa: Myelitis Transversa. Ennek következményeként nyaktól lefelé lebénult, folyamatos rehabilitációkkal telnek mindennapjai. Tavaly márciustól a család otthonról szervezi fejlesztését, azóta pedig hatalmas változáson mentek keresztül, a java azonban még hátra van. A kislány fejlesztésének elemi része a robotterápia, ehhez azonban segítségre van szükségük.

Szarka Nórit szintén 7 évesen támadta meg a pneumococcus típus egyik legmakacsabb fajtája, ami sajnos nagyban károsította az egészségét. A betegség hatására a kislány először lélegeztető gépre került, majd bal oldali tüdeje lyukas lett, így műtüdő használatára kényszerült. Emellett Nóri az egy életveszélyen is túl van, amit egy, műtétkor fellépő komplikáció okozott nála. Veséit azonban le kellett állítani, most művese-kezelést kap. Állapota azóta javult, a műtüdőt is elhagyhatta, remélhetőleg hamarosan a lélegeztető gépre és a művesére sem lesz szüksége. Mivel két hónapja ágyhoz kötött, hosszú rehabilitáció és gyógytorna vár rá.

Fotó: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában