Ingyenes szolgáltatás

2023.05.17. 19:00

Gondoskodnak a rácalmási idősekről nap közben is

Ismét bővült a Rácalmási Szociális Központ szolgáltatásainak köre: várják azoknak a családoknak a jelentkezését is, ahol problémát jelent az időskorú hozzátartozó nappali felügyelete, és megoldás lehet számukra, ha a szociális központ biztonságos, barátságos, gondoskodó közegében, szakemberek felügyelete mellett tudhatják szerettüket.

Körmendi Erzsébet

Az idősek nappali ellátását ingyenesen vehetik igénybe a Rácalmási Szociális Központban

Fotó: Körmendi Erzsébet

Az idősek nappali ellátása ingyenes szolgáltatása az intézménynek.

Étkeztetést is lehet kérni ezekre az alkalmakra, ami viszont már fizetős és jövedelemfüggő. További információkat az új szolgáltatásról a szociális központban kérhetnek, vagy az alábbi telefonszámokon: Vass Erika megbízott intézményvezető 06/30-960-8852 és Juhász Vedres Szilvia gondozó 06/30-153-8369.

A  szociális intézmény már működő szolgáltatásairól írtunk már korábban is, azt követően, hogy ünnepélyes keretek között átadták a városközpont lévő központ szépen felújított épületét. Ilyen a család- és gyermekjóléti szolgáltatás és a szociális étkeztetés is. Az utóbbi keretében azoknak biztosítanak napi egyszeri meleg ebédet, akik egészségi, szociális vagy más ok miatt nem tudnak átmenetileg vagy tartósan önmagukról gondoskodni. Az arra rászorulóknak – orvosi javaslat alapján – az ebéd házhoz szállítását az önkormányzat biztosítja. A gondozónők figyelemmel kísérik gondozottjaik mindennapi életét. 

A város önkormányzata lehetővé tette, hogy a megszé­pült épület helyet adjon új szociális ellátási formák – a házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása – bevezetésére is. Ezeket ütemezetten indították el ebben az évben. 2023 januárjától házi segítségnyújtás – otthongondozás – keretében új szociális gondozó állt munkába, majd az önkormányzat most az idősek nappali ellátásával bővítette a szociális szolgáltatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában