A DAC ezüsttel zárt

2023.05.13. 20:54

Bajnokavatás Rácalmáson, aranyérmes a női csapat - galériával

Záró fordulójához érkezett a hétvégén az FMKSZ-KEM megyei női kézilabda bajnokság. A Rácalmás SE a Martonvásár kiütése után lelkes szurkolói előtt ünnepelve emelhette a magasba a bajnoki serleget. A Dunaújvárosi AC pedig ötvenhárom gólig (!) jutott Simontornyán a lajoskomáromiak ellen és ezüstéremmel zárta a szezont.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Rácalmás SE – Martonvásár 39-14 (20-8)

Rácalmás: Kovács (Kálmán) – Varga-Suplicz 2, Sárközi 1, Váradi 6, Szabó D. 2, Móricz 5, Farkas 6, Koncz 1, Turcsán 1, Fehér 2, Szabó G. 9 Danó 4. Vezetőedző: Tóth Tamás

A Duna-parti kisváros csapata 18 bajnoki mérkőzésén 33 pontot gyűjtve, plusz +182-es gólkülönbséggel szerezte meg az aranyérmet. Legeredményesebb játékosa Szabó Gréta lett, aki a 18 találkozón 148 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A végelszámolásnál mindössze két ponttal maradt el a rácalmásiaktól a DAC együttese, amely alaposan megszórta az utolsó fordulóban a Lajoskomárom gárdáját.

Lajoskomárom – Dunaújvárosi AC 30-53 (16-23)

Dunaújváros: Ráczné (Balonyi, Gulyás) – Bujákiné 9, Édl 4, Gaják 5, Szilágyi 5, Hlusek 3, Jánosházi 5, Dömök 3, Kaiser 8, Bebesiné 2, Eliádesz 3, Botlik, Rácz 6. Vezetőedző: Pavelekné Kovács Judit.

A pontvadászat legeredményesebb támadójátékával a DAC büszkélkedhet, 616 góllal terhelték meg a riválisok hálóját 18 bajnoki találkozón. Az újvárosiak házi gólkirálya Bujákiné Kapinya Diána lett, 129 találattal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában