Galériával

2023.04.06. 07:00

Több mint 300 millió forintról írtak alá támogatási szerződést Iváncsán

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője szerdán délután Iváncsára látogatott. A polgármesteri hivatalban Molnár Tibor polgármester fogadta őket, hogy a résztvevők aláírásukkal is hitelesítsék a több mint 300 millió forintról szóló támogatási szerződést.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A Fejér Vármegyei Közgyűlés a Fejér Vármegyei Önkormányzat által  nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján 300 024 535 forint támogatásban részesíti Iváncsa Község Önkormányzatát, amelynek forrását a különleges gazdasági övezetből befolyt bevétel képezi.

Mint azt dr. Molnár Krisztián elmondta, a vármegyei közgyűlés a múlt héten hozott döntést a támogatásokról, amelyből 245 millió forintot fejlesztésre és 55 millió forintot működésre biztosítanak a település részére az iváncsai lakosság igényei alapján. A közgyűlés elnöke kiemelte és megköszönte dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő tevékenységét, aki nemcsak a megyei, hanem minden fórumon kiáll a térség érdekei és ezzel összefüggésben az itt élők igényei mellett.

Dr. Mészáros Lajos hangsúlyozta, hogy Iváncsa a térség olyan meghatározó települése, amelynek ipari fejlődése kiemelkedő. Majd köszönettel szólt a vármegyei önkormányzatnak a választókerületi településeknek nyújtott támogatásáért. 

Molnár Tibor polgármester megszólalásában a köszönet szavai voltak az elsők. Kifejtette, hogy településvezetőként az volt az elsőként megfogalmazott célja, hogy Iváncsa minden utcájában járda szolgálja a lakosság életét. Köszönhetően a vármegyei hathatós segítségnek az utóbbi időben mintegy 8 kilométernyi járda épülhetett Iváncsán. Ebből a forrásból az iskola konyhájának, ebédlőjének és kiszolgálóhelyiségeinek teljes felújítása, a református templom és gyülekezeti házának külső környezete mellett a Virág, a Munkácsy, a Dózsa és a Béke utcák járdáinak felújítására kerül sor. Ugyanakkor a belterületi útfejlesztések mellett a külterületi utak felújítására is mintegy 55 millió forintot költ az önkormányzat e forrásból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában