Fűtési szezon

2023.04.13. 12:11

Szombaton kihűlnek a radiátorok?

Április 15-én befejeződik a fűtési szezon, azonban a szolgáltató DVG Zrt.-nél május 15-ig pótfűtés igényelhető.

Brousil Csaba

Fotó: Pesti Tamás

Az önkormányzat hivatalos honlapján a témával kapcsolatban azt írták, hogy a pótfűtési igényt a lakóközösség közös képviselőjének kell írásban benyújtania a DVG Zrt.-nek a fűtés kért bekapcsolási időpontja előtt minimum 24 órával. Hozzátették, hogy amennyiben a fűtésszolgáltatást április 15. után folytatólagosan kérik, a leállást megelőzően juttassák el kérelmüket a DVG-nek. Közölték továbbá, hogy az első pótfűtés igénylése díjmentes – minden további újraigénylés a cég Távhőszolgáltatás Árképzési Szabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges.

Fontos információ, hogy a távhőszolgáltatónak a fűtést április 15-e után a felhasználók eltérő rendelkezése hiányában városi szinten meg kell kezdenie, vagy tovább kell folytatnia, ha a napi átlaghőmérséklet 10 fok alá csökken, vagy két egymást követő napon várhatóan 12 Celsius fok alatt marad. Arra ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy a távfűtött épületek fűtésszabályzása a külső hőfok alapján történik. Tavaszi időszakban a hőközponti szabályzó is alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz és emiatt a hűvösebb időszakban melegebbek a radiátorok, viszont a napos időszakokban langyosak, szobahőmérsékletűek a lakások radiátorai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában