Hatalmas siker

2023.04.23. 15:30

Sok százan voltak az alapítvány áprilisi gyereknapi rendezvényén - képgalériával

Méltán nevezhető az Esőcseppekért Alapítvány szombati eseménye áprilisi gyereknapnak. A Baracsi út melletti arborétumban a délutáni csillogó napsütésben százával találkoztunk boldog gyerek arcocskákkal.

Török Tímea

Az Esőcseppekért Alapítvány április 8-ra húsvéti nyusziváró délutánra hívta a gyermekes családokat a Baracsi úti arborétumba. Az eredetileg ünnepi hosszú hétvégére tervezett rendezvény a rossz idő miatt akkor elmaradt, de nem végleg! Április 22-én, szombaton délután ismét várta az alapítvány a kisgyermekes szülőket és a kísérőket.

A bekerített zöld területtel kiváló helyszín a gyerekek önfeledt mókázására

Az erdő mélyén, de mégis a város szívében található a nyugalom szigete, minden irányból magas fákkal szegélyezett. Mint egy igazi – néhol kissé kopottas – tanya, számos melléképülettel és bennük természetesen a gyerek számára rengeteg izgalmas látnivalóval. A bekerített zöld területtel kiváló helyszín a gyerekek önfeledt mókázására. A vendégek találkozhattak nyuszikkal, bárányokkal, és meg is simogathatják azokat, csakúgy, mint a pónit. A legnagyobb sikere azonban a baromfiudvar népének volt, ott mindig sokan nézelődtek. A rendezvény meghívott előadója a Mesélő Bőrönd nevű társulat volt, a művészek Az aranytojás című műsorukat adták elő. A program sikeréhez hozzájárult még Lakatos Norbi, a vak lufihajtogató és jelen volt Tami, aki arcfestéssel szórakoztatta a gyerekeket. Persze a szervezők nem feledkeztek el a mozgásos elfoglaltságokra nyitott csemetékről sem, az ő kedvükért légvárral készültek. A kreatív foglalkoztató asztalnál is állandóan nagy volt a nyüzsgés, hatalmas mennyiségben készültek a jövő húsvétkor remekül használható ünnepi díszek. A hazafelé indulóknak pedig a nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert gyógynövényes kincsei kínáltak nyugalmat.

A szervezők nem titkolt célja az volt, hogy az SNI-s és normál igényű gyerekek és szüleik közötti szakadékot áthidalják, megkönnyítve ezzel mindannyiuk életét az oktatási és nevelési intézményekben és a hétköznapokban is. A pompás helyszín, a kellemes időjárás, a sok érdeklődő és a jól kitalált, színes programok garantálták a rendezvény sikerét, és biztosan hozzájárultak a célok eléréséhez. Ugyanis a nap folyamán több százan látogattak ki a helyszínre a városból és a környező településekről is a szervezők nagy örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában