A közútkezelő válaszolt

2023.04.17. 15:00

Öt szakaszon végeznek teljeskörű burkolatjavítást vármegyénkben

A téli üzemeltetési feladatok után áprilistól folytatják a már megkezdett nagyobb útfelújítási munkálatokat az állami közúthálózaton.

Molnár Emese

A fotón balról jobbra: Molnár István, dr. Mészáros Lajos, Molnár Tibor, dr. Molnár Krisztián és Takács Zoltán

Fotó: Németh Ádám

Erről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számolt be egy közleményben a hónap elején. Mint írták, országos szinten mintegy 120 kilométeren, összesen több mint 41,4 milliárd forint értékben indultak újra az ősszel elkezdett teljeskörű burkolatfelújítások. Tájékoztatást kértünk a cég kommunikációs osztályától, hogy ezen, többségében hazai forrásból megvalósuló beruházások között vannak-e olyanok, amik a térségünkben zajlanak. A közútkezelő válaszlevélből kiderült, hogy Fejér vármegye területén jelenleg öt nagyobb beruházás zajlik. 

Mór belterületén két szakasz felújítását folytatják, összesen 2,6 kilométer hosszan újul meg a burkolat, 542 millió forintból. A Seregélyes-Pákozd összekötő út 3,7 kilométeres szakaszának felújítását is folytatja a kivitelező, ez egy 626 millió forintos projekt. A Sárbogárd-Mezőszilas összekötő út 2,1 kilométeres szakaszának felújítását 368 millió forintból végzik. Ezen projektek munkaterületeit már tavaly átadták, a téli időszakot követően pedig márciustól, illetve áprilistól folytatják a kivitelezést.

A közútkezelő ismertette azt is, hogy már megtörtént a munkaterület átadás egy idei projekt tekintetében is: az Iváncsa-Pusztaszabolcs összekötő út 5,3 kilométeres szakaszát 824 millió forintból újítják fel. Erről már beszámoltunk mi is

Az állami vállalatnál arról is érdeklődtünk, hogy milyen felújítási munkálatok előkészítésén dolgoznak. Ezzel kapcsolatban azt válaszolták, hogy a jövőbeni tervekről majd azok előrehaladtával tudnak bővebb tájékoztatást adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában