Pályázat

2023.04.02. 14:00

Öt solti család kap havonta támogatást

A Solti Alapszolgáltatási Központ pályázatot nyert a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Fel a fejjel!” programjában. Eszerint, ebben az évben öt családot fognak támogatni Solton, havi 20 ezer forinttal, amely egy évre számítva összesen 1,2 millió forint. A rászoruló családok részére minden hónapban a családsegítő szolgálat munkatársai vásárolnak be, az előzetesen egyeztetett lista alapján.

Lencsés P. Anna

A képen balról Balogh Erika családsegítő, Regina és Türmerné Szeremi Ilona az alapszolgáltatási központ vezetője a bevásárlás után

Fotó: Lencsés P. Anna

− A kiválasztott családok az ügyfeleink közé tartoznak. Családsegítő munkatársaink már hosszabb ideje figyelemmel kísérik életüket és szükség szerint segítik őket. A program februárban indult, így márciusban már második alkalommal történt meg a bevásárlás az alapítvány által biztosított havi keretből − mondta el Türmerné Szeremi Ilona az intézmény igazgatója. 

Váradi Mónikáé az egyik, az öt mentorált család közül. Mónika egyedül neveli két lányát, Kingát és Reginát, Dunavecsén dolgozik a kertészetben. Mint mondja, nagyon nagy boldogság és segítség számukra ez a támogatás, amely havi bevásárlási keretük felét teszi ki. Kisebbik lánya allergiás, így ezt is figyelembe kell venniük. Ez a támogatás nagy összegnek számít a családjukban, mert a megmaradt összeget máshol tudják felhasználni. 

Balogh Erika családgondozó, mentorként vesz részt a Fel a fejjel programban. − Ez a második bevásárlás Váradi Mónika családjának már gyorsabb volt, megbeszéltük melyek, azok az alapvető termékek, amelyeket szeretnek és használnak. Minden családtagnak a kedvére tudtunk tenni és a húsvétot figyelembe véve, néhány plusz terméket is beletettünk a kosárba − mondta a családgondozó. 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány programja még tíz hónapon keresztül folytatódik Solton, öt család életét segítve az Alapszolgáltatási Központ munkatársai közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában