Segítség a családoknak

2023.04.16. 13:00

Nyári tábort szerveznek szinte ingyen

Már várják az intézmények pályázatát a nyári Erzsébet-táborokra, Európa legnagyobb gyermektáboroztatási akciójára. Rácalmáson a művelődési ház és könyvtár mellett az iskola és a szociális központ is jelentkezik a programba.

Török Tímea

Archív.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Már várják az intézmények pályázatát a nyári Erzsébet-táborokra, Európa legnagyobb gyermektáboroztatási akciójára. Rácalmáson a művelődési ház és könyvtár mellett az iskola és a szociális központ is jelentkezik a programba.

A rácalmási pályázatokat úgy tervezték a szakemberek, hogy kilenc turnus indítására legyen lehetőség a kisvárosban, június 19-től augusztus 18-ig terjedő időszakra. Ez óriási segítség lehet a részt vevő gyerekek családjainak, hiszen a nyári szünidőben a szülők számára a gyerekek felügyeletének megszervezése rendkívül nehéz feladatát. Éppen ezért az elmúlt évben nagyon sikeres volt a rácalmási Erzsébet-tábor

A rácalmási közművelődési intézmény Facebook-oldalán kérték azoknak a gyerekek a jelentkezését, akik érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező 1-8. osztályos diákok. A korábbi évektől eltérően egy turnusban legfeljebb húsz gyerek vehet részt, és elsősorban az alsó tagozatosokra számítanak a szervezők. Egy jelentkező azonban maximum három táborban vehet részt.

A szervezők arra kérik a szülőket, hogy felelősségteljesen kizárólag olyan tábori hétre jelentkezzenek, amelyen a gyermekük biztosan részt tud venni hétfőtől péntekig reggel 8 órától délután 16 óráig. Felhívják a figyelmet, hogy a jelentkezés nem minősül automatikus bejutásnak az adott turnusba. Több mint húsz gyermek jelentkezése esetén elsőbbséget kapnak a rácalmási lakcímmel, a rácalmási iskolába járó gyermekek.

Várhatóan májusban elbírálják az intézmények tábori pályázatait. A szülőket telefonon fogják értesíteni, akiknek ezt követően ötszáz forint díjat kell készpénzben befizetniük egy héten belül gyermekenként és hetenként, köszönhetően annak, hogy a tábor pályázati támogatásból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában