Sugárúti Fesztivál

2023.04.19. 14:05

Felvonulásra várják a veterán autósokat

A tavalyi program átütő sikere után még gazdagabb kínálattal rendezi meg a Kortárs Művészeti Intézet a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton, idén kicsit korábban, május 27-én, szombaton. Dunaújváros egyetlen alulról szerveződő, ízig-vérig közösségi részvételen alapuló kulturális minifesztiválja reményeik szerint idén is feléleszti a város elfeledett értékeit, élménnyé varázsolva, hol élünk, kik vagyunk mi, dunaújvárosiak.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Mezei Zsolt alpolgármester stílusosan egy 1982-es évjáratú, 1300 köbcentis „kocka” Ladával érkezett a keddi sajtótájékoztatóra, hogy propagálja a rendezvényt, és megkérje azokat az autótulajdonosokat, akik hasonlóan régi, ’70-es, ’80-as évekbeli járművekkel (Trabant, Skoda, Wartburg, Lada,  Opel Kadett, vagy akár egy szép I-es Golf, de akár motorkerékpárok is) rendelkeznek, hogy jelentkezzenek a [email protected] e-mail címen, hogy együtt vonulhassanak fel a fesztiválon.

Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának támogatásával ismét a városlakók, a helyi közösségek, intézmények, civil szervezetek és cégek aktív bevonásával valósítják meg az egynapos fesztivált, az eseményre szép számmal jelentkeznek a dunaújvárosiak, az ő programötleteikre, részvételükre, produkcióikra épül a Sugárúti Fesztivál.

A rendezvény idejére reggel nyolctól éjfélig lezárják majd a Vasmű út Kohász utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszát, ahová várják az érdeklődőket a különböző kulturális programokkal: előadásokkal, vetítésekkel, gyerekjátékokkal, kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, mindezek mellett gasztronómiai élmények és számtalan izgalmas produkció tölti majd meg pezsgéssel a Vasmű utat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában