Petőfi iskola

2023.03.14. 10:01

Növényeket ültettek a Petőfi iskolások

Fákat és bokrokat ültettek hétfőn délelőtt a Petőfi iskola udvarán egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Molnár Emese

Hajdu-Csepeli Ágnes, Árvai Gyöngyi, Pácza Ildikó és Ujházi Dániel örömmel látott neki a megvalósításnak a diákokkal együtt

Fotó: Laczkó Izabella

Az előzményekről Árvai Gyöngyi, a Petőfi iskola igazgatónője elmondta, még az ősz folyamán érkezett hozzájuk a K&H Bank felhívása a pénzintézet hűsítő ligetek programjáról. Ökoiskolaként nem volt kérdés számukra, hogy élnek a lehetőséggel, szerették volna tovább szépíteni, „zöldíteni” az iskolaudvart. A pályázatot Hajdu-Csepeli Ágnes tanító, intézményvezető-helyettes készítette elő, s adta be. Körülbelül egy hónap múlva kapták meg az értesítést arról, hogy a több dunaújvárosi induló közül az ő pályázatuk részesült támogatásban. Az ültetéssel akkor még várni kellett, a munkálatokat pedig most hétfőre időzítették. Az eseményen jelen volt Pácza Ildikó, a K&H Bank területi vezetője is, aki elmondta, 2022-ben indította a pénzintézet a hűsítő ligetek programot, amelynek célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait, hozzájárulva a környezettudatosságra való neveléshez. 

A növények ültetésében az 5. b osztály fiataljai is segítettek Fotó: Laczkó Izabella 

A programra az ország valamennyi oktatási-nevelési intézményei pályázhattak. A felhívásra 487 intézmény jelentkezett, ebből százan (iskolák, óvodák, bölcsődék) részesültek támogatásban, köztük a Petőfi iskola is. A program keretében 2023 májusáig összesen 555 fát és 1100 cserjét ültetnek el. 
A szakmai feladatokban, a megvalósításban a 10 millió Fa alapítvány munkatársai, önkéntesei segédkeznek. Az alapítvány ültetési koordinátora, Ujházi Dániel lapunknak elmondta, a Petőfi iskolába három magyar őshonos facsemetét (egy hársot és két kőrist), valamint hat örökzöld mirtuszloncot hoztak, amiket az 5. b osztály fiataljaival együttesen ültettek el az iskola udvarán. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában