Petőfi iskola

2022.09.08. 10:00

Új mosógéppel gazdagodhatott a Petőfi Sándor Általános Iskola.

A szülők összefogásának köszönhetően egy új mosógéppel gazdagodhatott a Petőfi Sándor Általános Iskola.

Molnár Emese

A gépet az iskola alapítványának ajándékozták

Forrás: Petőfi iskola

Mint arról az oktatási intézmény beszámolt, sajnos tavasszal végérvényesen elromlott az addigi mosógépük. Ezzel a háztartási géppel az iskolai textíliákat (például a függönyöket, a terítőket, a törölközőket) tisztították rendszeresen. A helyzet igencsak megnehezítette volna a nyári nagytakarítást, ezért a közösségi oldalon kértek segítséget, hátha lesz valaki, aki fel tudna ajánlani egy használt mosógépet az iskola számára. Természetesen a kérésről értesültek a petőfis diákok szülei is, akik adománygyűjtésbe kezdtek. 
 

A szülői kezdeményezést Dima Irini indította el a 3. a és 8. a osztályban, ahová gyermekei járnak. Az adománygyűjtéshez hamarosan más osztályokból is csatlakoztak. Sokan például az elmaradt Erzsébet-tábori kauciót ajánlották fel a költségek kiegészítéséhez. A szülői összefogásnak köszönhetően augusztusra összegyűlt egy új mosógép ára, a gép pedig meg is érkezett az intézménybe. Időközben a zánkai táborozásban érintett szülők is felajánlással éltek. Így már meg is haladta az adomány összege a mosógép vételárát, ezért ezt az összeget a diákönkormányzatnak ajánlották fel. A mosógép a tanulói kiskonyhán kapott helyett, és természetesen üzembe is helyezték. 
 

A mosógép átadásán az adományozókat öt szülő képviselte. Az eszközt a szülők hivatalosan is a Petőfis Tanítványainkért Alapítványnak ajándékozták, amelyet Szabó Tünde, az alapítvány elnöke örömmel vett át. Azóta az iskola arculatát díszítő fehér függönyöket már abban tisztították ki technikai munkatársaik a tanévkezdésre. 
Mint azt az iskola vezetői írták, közösségüknek rendkívül megtisztelő a szülők nagyvonalú támogatása. Hálásan köszönik az igencsak költséges meglepetést minden adományozónak, felajánlónak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában