Fórum

2023.02.10. 16:00

Tájékoztatták Fejér vármegye gazdálkodóit

Fejér gazdálkodóinak kíván támogatást nyújtani a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azzal az előadás-sorozattal, amelyet Tácon tartottak a Közös Agrárpolitika által kínált lehetőségekről. A tét 5376 milliárd forint okos felhasználása – tájékoztatott honlapján a Fe­jér Vármegyei Kormányhivatal.

DH

Jakab István, Tessely Zoltán, dr. Mészáros Lajos és dr. Simon László

Fotó: FVKH

A NAK Fejér Vármegyei Szervezetének szakmai találkozóján részt vett Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége ­(MAGOSZ) elnöke, Tessely Zoltán és dr. Mészáros Lajos ország­gyűlési képviselő, valamint dr. Simon László Fejér vármegyei főispán is. 

A fórum célja volt az volt, hogy tájékoztatást adjon a megye gazdálkodói részére az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) új támogatási lehetőségeiről. A 2023–27-es uniós támogatási ciklusban 5376 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. 
A rendezvényen Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, dr. Cseh Tibor András, a ­MAGOSZ főtitkára és Jakab István MAGOSZ-elnök tartott magas színvonalú szakmai előadást. 
A részt vevő szervezetek közös célkitűzése, hogy a vármegye gazdálkodóinak minden segítséget megadjanak az új támogatási ciklusban rendelkezésre álló források sikeres lehívásához – áll a vármegyei kormányhivatal honlapjának közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában