Az összefogás hatalmas ereje

2023.02.10. 12:00

Kisteherautóban szállították el az összegyűjtött adományt

Egy négytagú családnak leégett az otthona. A ház lakhatatlanná vált, azonban lakói megmenekültek. A kulcsiak szinte azonnal adománygyűjtésbe kezdtek a lakótársaik megsegítésére.

Török Tímea

Rengeteg adomány gyűlt össze a kulcsiak jóvoltából

Fotó: amatőr

Január végén kigyulladt egy nyaralójellegű épület Kulcson, a Fecske utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy húsz négyzetméter alapterületű ingatlan. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, és eloltották a lángokat – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A lakók otthonukat és a benne lévő vagyontárgyaikat is elvesztették. Azonban az ott élő négytagú család, amelynek tagja két gyermek is, a bizonyára súlyos lelki megrázkódtatáson túl fizikai sérülést nem szenvedtek el. A lakhatásukhoz ideiglenes megoldást kínált az önkormányzat, azonban ők inkább saját erőből oldották meg. Viszont a mindennapokhoz elengedhetetlen használati tárgyaknak nagy hiányát érezték, és ehhez segítségért fordultak a közösségünkhöz. Több kezdeményezés is indult a család megsegítésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában