Kultúra

2023.02.22. 15:00

Irodalmi kalandok Abigéltől Petőfiig

Molnár Emese

Egy nagyszerű hírről számolt be lapunknak Farkas Márta, a Szabó Magda Református Iskola igazgatója. Mint írta, intézményük alapítványa a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjainak megvalósítására fordítható összevont támogatás 2023”  című kiírásra pályázatot nyújtott be. A pályázatuk pedig pozitív elbírálást kapott, ennek köszönhetően az „Irodalmi barangolások a magdásokkal” című pályázatukkal mintegy 1,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek a Bethlen Gábor Alapkezelőtől. 

A támogatott programok által 2023-ban több színházi előadásban gyönyörködhetnek a tanítványaik. Tervezik például az Abigél című előadás megtekintését az Operettszínházban, és A kőszívű ember fiai című darabot az Újszínházban. 
A Petőfi 200 keretében előadást is hallhatnak a tanulók, a pedagógusok, a szülők a felső-kiskunsági Petőfiről, majd meglátogatják a Petőfi Emlékkiállítást Szalkszentmártonban és Dunavecsén. Ezenkívül megszerveznének még egy Petőfihez kapcsolódó helyi szavalóversenyt is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában