Állatvilág

2023.01.19. 15:00

Százával pusztulnak el a nyulak – mi okozza?

feol.hu

Fotó: Shutterstock

Nyúltetemek sokaságára bukkantak a pákozdi Sárkánydomb környékén sétálók a napokban. A látvány, mindamellett, hogy ijesztő, sürgős kérdéseket is felvet. Az elhullott állatokat a vadásztársaság begyűjtötte, vizsgálják, mi történhetett. 
– Még nem lehetünk biztosak abban, milyen betegségről van szó, ahhoz hivatalos teszteredmények szükségesek. Beküldtünk egy nyulat vizsgálatra az Országos Állategészségügyi Intézetbe, ahol jelenleg is tart a vizsgálat. Ami megnyugtató lehet a történtekben, hogy az üregi nyúlnak nincs olyan betegsége, ami átterjedhet emberre vagy esetleg kutyára. Tehát kizárólag az üregi nyulakat érinti, illetve mivel rokona a házi nyúl, ezért azt is veszélyeztetheti – mondta társlapunknak Bence Tibor, az Aranybulla Vadásztársaság elnöke. 
A tetemeket már kikezdte a természet. 
– Noha nem fertőzi a kutyákat az elhullott nyúltetem, kérnénk, hogy ne engedjék azokat az elpusztult állatok közelébe – hívta fel a figyelmet a vadásztársaság elnöke. 

(Forrás: feol.hu) 
 

Kizárólag az üregi nyúl és a házi nyúl lehet érintett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában