Duna Dog Center

2023.01.25. 11:30

Rendkívüli bejelentések: programokról, új óvodáról

A Duna Dog Center Alapítvány központjában a Bánki technikum egykori épületében, a Bercsényi utcában rendhagyó sajtótájékoztatóra invitálták lapunkat. A január 24-én délutáni eseményen részt vett Barta Endre, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere, valamint Czibere Cecília, a házigazda alapítvány kuratóriumának elnöke, és Majer Tamásné, a Duna Dog Kutyás Sportegyesület vezetője is.

Török Tímea

A Duna Dog Center Alapítvány kuratóriumának elnöke, Czibere Cecília, kisfia, Zsigmond és Josie kutya

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Duna Dog Center Alapítvány arról kívánt tájékoztatást adni, hogy az előttünk álló évben nyolc akcióval kívánják megszólítani a helyi családokat. 
– 2023 rendkívüli évnek ígérkezik. Egyfelől majd minden hónapban tervezünk rendezvényeket mind a családokat, mind a kutyásokat megszólítva. Ebben partnerünk lesz terveink szerint az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete, az Esőcseppekért Alapítvány és Dunaújváros önkormányzata, amely a helyszíneket biztosítja. A programsorozatunk első eseménye a farsangi rendezvényünk lesz, ezt február 11-én a Petőfi ligetben tartjuk, ahova várjuk a jelmezbe öltözött családokat délelőtt 9 óra és 12 óra között. A rendezvények egy nagy volumenű kezdeményezésünknek a gyakorlati megalapozása lesz, mert 2023 szeptemberétől egy óvodát tervezünk alapítani. Ahol inkluzív nevelési módszerrel tipikus és atipikus gyerekeket is szeretnénk fogadni – mondta el Czibere Cecília. 

A Duna Dog Center Alapítvány sajtótájékoztatóján Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Városunkban a regisztrált kutyatartók száma magas, de a családokkal közös sportprogramra eddig még nem volt példa. Céljaink között szerepel az is, hogy városunk Magyarország sportvárosa címét visszaállítsuk. Ezért májusban egy különleges sportrendezvényt tervezünk az ovis korosztálytól egészen a szeniorig. Hamarosan olvashatóak lesznek a részletek egyesületünk közösségimédia-felületein – ismertette Majer Tamásné, a Duna Dog Kutyás Sportegyesület vezetője, majd átadta a szót Barta Endre alpolgármesternek. 

– Elsőként egy Mikulás-rendezvény során hallottam a kutyás rendezvényekről. Amikor a szokásos évkezdő egyeztetések sorában a Duna Dog Center kitűnő közösségi programokat tartalmazó tervét megkaptam, kellemes meglepetés ért. Hiszen ezek mindegyike kitűnő közösségi program. Több alkalommal kifejtettem már, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek ügye mennyire fontos számomra. Most úgy tűnik, el tudunk indulni a gyerkőcök ügyében és a gyógypedagógiai képzésben is – mondta el Barta Endre, aki hozzátette, hogy várhatóan májusban szeretnénk a vármegyei jogú városoknak e témával foglalkozó konferenciát szervezni. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában