Együttműködés

2023.01.12. 15:00

Régiós szintű reform a bv-intézeteknél

Molnár Emese

A büntetés-végrehajtási szervezet hatékonyabb működése érdekében egy átfogó strukturális reformot hajtottak végre, amelynek eredményeként létrejött egy új, régiós szintű szakirányítási szint – olvasható az Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet oldalán. 

Mint azt részletezik, az öt agglomerációs körzet (egy-egy vezető intézettel az élükön) egy hidat képez az országos parancsnokság és a területi, illetve helyi besorolású intézetek között. Az egy térségben található intézetek egy olyan együttműködési rendbe szerveződtek össze, amelynek keretében akár közös szolgálat ellátásával, akár az erőforrásaik megosztásával segítik, támogatják egymást. A pálhalmai intézet a második agglomerációs körzetbe került, amelynek vezető intézete a Budapesti Fegyház és Börtön. Ehhez a körzethez nyolc egység tartozik, a fővárosi és a pálhalmai intézet mellett a tököli, a közép-dunántúli, a Baranya, a Somogy és a Tolna vármegyei bv. intézet, valamint az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában