Mezőfalva

2022.12.04. 10:51

Advent fényeinek üzenete

Horváth László

Mezőfalvi utcarészletek Fotó: Horváth László

Minden év végén, amikor eljön advent ideje, nem csak a belső lelki ünneplésnek, a várakozás meghitt pillanatainak lehetünk részesei, de díszbe öltöztetjük környezetünket is. Ezzel is jelezve, hogy közeleg a karácsony. Az évek során egyre szebb és gazdagabb, vagy díszesebb dekorációkat láthattunk szerte a településeken. Az idei adventi fények azonban jóval szolidabban hirdetik a közelgő ünnepeket. A rezsiválság egészen biztosan erre is rányomta a bélyegét, de ennek ellenére azért még nem teljesen sötétültek el az utcák. 

Bejártuk Mezőfalvát, vajon miként díszítették fel környezetüket a lakók? Jóllehet, vannak, akik még nem tették ki a karácsonyi égősorokat, egyéb dekorációkat. Mások meg talán nem is fogják a spórolás jegyében. Szerencsére az utcák, a házak nem teljesen sötétek, és találtunk egészen színes és bőséges díszítést is. A tény, hogy azért mégiscsak világítanak több helyen is ezek a fények, valahol azt súgja a lelkünknek: A szeretet, a szeretet ünnepe nem lehet válságban semmilyen helyzetben sem. Ezt az üzenetet hordozza az esténként felvillanó megannyi apró lámpás, égő, gyertya. A fények üzenete lehet az is, hogy magunk is harcolhatunk a jobb, reményteljesebb jövőért, ha minél többen csatlakozunk az adventi és a karácsonyi díszítőkhöz. Gondoljunk erre, ha meglátunk egy-egy szépen kivilágított házat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában