Rövid élménybeszámolót is tartott a DKSE tornász küldöttsége

2022.11.08. 17:09

A világbajnokságon járt példaképek köszöntése

Kedden délután a világbajnokságon résztvevő tornászokat és edzőjüket köszöntötték a dunaújvárosi tornacsarnokban. Az eseményen DKSE ügyvezető elnöke és az egyesület növendékei, valamint a szakmai stáb vett részt.

Morva Dávid

Fotó: Laczkó Izabella

„Sziasztok” – ezzel felkiáltással köszöntötte Trenka János a DKSE vezetőedzője az egyesület tornatermében összegyűlt növendékeket, valamint a klub elnökét Mátyás Gábort, akik mind az angliai Liverpoolból hazatért tornászok és a szakvezető üdvözlésére gyűltek össze.

A növendékek csokorral várták a liverpooli világbajnokságon résztvevő különítmény tagjait, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófiát, Mayer Grétát és Trenka Jánost – a világbajnoki csapatba bekerült, de a vb-n végül nem lépett a szerekhez Makovits Mirtill. Ezt követően egy rövid beszámolóval folytatódott az esemény, ahol a szakember beszámolt a teljes versenyről, kezdve a selejtezőtől egészen a fináléig.

Elmondása szerint ez az esemény is bizonyítja, hogy a mentális felkészültség mennyire fontos, emellett a legapróbb részlet is keresztül húzhat egy tökéletes versenyt. Példaként a gerenda fináléban szereplő amerikai Skye Blakely esetét említette, akit egy a haja felkötéséül szolgáló szalag annyira megzavart, hogy az előzetesen esélyesként induló tornász leesett a szerről.

Mayer Gréta, aki első felnőtt világbajnokságán szerepelt, értékelésében csak annyit mondott: a párizsi világkupaverseny hangulata jobb volt ugyan, de egy világbajnokságon természetesen mindig nagy élmény részt venni.

A viadal legeredményesebb magyar tornásza, Kovács Zsófia a döntővel kapcsolatban a következőket mondta: – Kicsit izgultam, hiszen ez azért mégis egy világbajnoki döntő volt. Ezt egyébként éreztem is magamon. A gerenda egy ilyen szer, nagyban meghatározza a mentális állapot, az izgalom, bármi megtörténhet. Összességében örülök, hogy sikerült bejutni, és ezen a szeren a legjobb nyolc tornász között szerepelni egy ilyen hasfalsérülés után – zárta mondandóját a háromszoros Európa-bajnok.

Az egyébként derűs hangulatú esemény zárásaként a DKSE első embere Mátyás Gábor gratulált a sportolóknak, valamint Trenka János edzőnek. Mint mondta: amíg a sportoló csak magával foglalkozik főleg egy egyéni, pontozásos sportágban, mint a torna, addig nem történhet nagy baj. Hozzátette, bízik abban, hogy a jövőben is hasonló sikerekben lesz része a tornászokban, valamint abbéli reményét is kifejezte, hogy két év múlva Párizsban, a 2024-es olimpiai játékokon is ott lesznek a lányok.

Ahogyan arról a Dunaújvárosi Hírlap hasábjain, valamint a duol.hu internetes felületünkön is beszámoltunk, az 51. torna világbajnokságon a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendán hatodikként bekerült a fináléba, erre legutóbb 1992-ben Ónodi Henrietta révén volt képes magyar sportoló. A DKSE kiválósága a vasárnapi fináléban hetedik helyen végzett 12.733 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában