Dunaújváros

2022.11.11. 08:00

A névadó szobrát koszorúzták meg tegnap

Az iskola névadójának szobra előtti megemlékezéssel kezdődött a Gárdonyi-hét, amely egészen jövő hét szerdáig szórakoztatja alsós és felsős diákjait egyaránt.

Szente Patrícia

Virágot is hoztak

Hivatalosan is megkezdődött az izgalmas programkavalkád a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számára, ugyanis csütörtökön Takács Attila, a tanulók körében népszerű intézmény diákönkormányzati vezetője koszorúzással és megemlékezéssel egybekötve nyitotta meg az iskolahetet. 

Az intézmény előtt álló Gárdonyi-szobornál ismertették a tanulókkal az eseménydús hét napirendjét, amely egyebek közt az elsősök és ötödikesek avatását, jégkorcsolyázást, kincskeresést és harc­i eszközök bemutatóját is tartalmazza. 

Bojtor Szofi és Máyer Hédi idézték fel a névadó életútját Fotók: Laczkó Izabella 

A hét nyitó napján Takács Attila kihangsúlyozta, az idei évben a múltidézés különösen lényeges, hiszen Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára emlékezünk. A megemlékezésen a diákönkormányzat képviselői helyeztek el koszorút a szobor elé, majd Gárdonyi Géza életét felelevenítő beszédet, és egy általa írt mesét hallgathattak meg az iskola diákjai. 

A csütörtöki napon 17 órától Márton-napi ünnepségen vettek részt a tanulók, majd az ott készített lámpásaikkal vonultak fel a Római körúton. A felvonulást követően pedig a nyolcadikosok az iskola aulájában kacsazsíros kenyérrel vártak minden éhes szájat. Pénteken délután folytatódik tovább a Gárdonyi-hét, mégpedig egy szellemi vetélkedővel, ahol matektudásukat bizonyíthatják a diákok, majd 17 órakor karaokediszkóban bulizhatnak a felsősök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában