Vasvári iskola

2022.10.08. 07:00

Parádés programok voltak

Izgalmas események, felszabadult hangulat és végtelen szórakozás jellemezte a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai számára összeállított egyhetes programsorozatot.

Szente Patrícia

Vízilabdázóink – képünkön Horváth Brigitta – kötötték fel az elsősök nyakába a Vasvári-kendőt

Fotó: Ihász Martin

A magyar diáksport napja alkalmából, rendhagyóan, múlt hét pénteken kezdődött az iskola életében már hagyománynak számító Vasvári-hét. Az intézmény sportiskola révén nagy hangsúlyt fektetett a mozgás és szórakozás ötvözetére, amit a hét során számos alkalommal bizonyított is. 

A diákok megbeszélték egymás között a vetélkedő feladatait Fotók: Ihász Martin

Gálosfai Tímea, az iskola igazgatónője elmondta, a hét szervezésénél arra törekedtek, hogy a világnapok kerüljenek főszerepbe a különböző programok során, így már az első nap szuper népmesenapi eseményekkel kezdődött meg. A gyerekek legnagyobb örömére ezen a napon még a csengő is különleges módon szólalt meg, ugyanis a Magyar népmesék főcímdala értesítette az iskolásokat a tanórák kezdetéről és végéről. 

Az iskolájukról volt szó

A hétvégi pihenés után a diákok újult erővel folytatták az iskolahetet. Ezúttal is jeles alkalmat ünnepelhettek, mégpedig a zöld-sárga nappal egybekötött zene világnapját. Felöltöztették az iskolát a Vasvári jellegzetes színeibe, valamint zöld és sárga színű ruhadarabokat viselt egytől egyig minden tanár és diák. Így vonultak a Bartók Színház mögötti színpadhoz, ahol a felhőtlen hangulatról a Széchenyi István Gimnázium 80 tagú kórusa gondoskodott, szórakoztató műsorukkal. 

Kedden állati jó program várta az alsósokat: az állatok világnapja alkalmából a Duna Dog Center tartott bravúros előadást az 1. és 2. osztály számára, a 3.-4. évfolyam nyomait pedig rendőrkutyák szagolták ki, izgalmas bemutató keretei között. Délután első alkalommal tartottak Hétkarikás játékokat, amely során a fő cél az iskolák közötti együttműködés volt. Hét iskola mérkőzött meg hét állomáson, ahol hétfős csapatokkal kellett kiállniuk különféle sportos próbákat. 

A hét közepén az iskola első osztályos tanulói játékos meseváltón vettek részt, ez volt a kicsik avatását megelőző megmérettetés. A felsősök pedig a vasváris vetélkedőn érdekes és kreatív feladatokkal találták szembe magukat, amelyek megoldásához telefonos segítséget is használhattak, így alakítva ki a gyermekekben a tudatos internethasználatot. 

Csütörtökön az elsősök várva várt avatására került sor. Az izgalmas próbatételek után a kisdiákok nyakába a női vízilabdacsapat tagjai kötötték fel a Vasvári-kendőt a büszke szülők és nagyszülők jelenlétében. Este a felsősök kalandos túra során barangolhattak a Szalki-szigeten, a délelőtt folyamán pedig méltón emlékeztek meg az aradi vértanúkról. 
A több napon át tartó programkavalkád a pénteki napon eredményhirdetéssel zárult, így a Vasvári egy újabb sikeres, eseménydús iskolahetet tudhat maga mögött. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában